02
feb
'13

Koninginnedag wordt Koningsdag.

Maandag 28 januari 2013, het zal u niet ontgaan zijn, beleefde Nederland een historisch moment toen Hare Majesteit Koningin Beatrix aangaf de troon te zullen overdragen aan haar zoon Prins Willem-Alexander. De abdicatie gevolgd door de inhuldiging zal plaatsvinden op 30 april,...

voormalig Koninginnedag. Een mooi gebaar en een gedenkwaardige gebeurtenis. Nederland zal Oranje gekleurd zijn en massaal deelnemen aan een scala van feestelijkheden.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout zal in samenwerking met de gemeente een passend programma rond de abdicatie en inhuldiging opstellen met de toevoeging van een vleugje Koninginnedag. Wij zullen ons uiterste best doen om van deze laatste viering op 30 april, een gedenkwaardige dag te maken waarover tijdens de komende Koningsdagen, die vanaf 2014 op 27 april plaatsvinden, vaak gepraat zal worden. Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder uw medewerking en deelname.

De Oranjevereniging heeft zich inmiddels gebogen over het traditionele 30 april-programma en het programma van het inhuldigingsfeest. De evenementen zoals het Noordwijkerhouts Golftoernooi, de wedstrijd kris-kras-kros en menwedstrijden met paarden, het rad van fortuin en de koninginnemiddach zullen naar een andere dag, vóór 30 april, worden verschoven. De toerfietstocht zal komen te vervallen.

Uiteraard zijn er speciale inhuldigingsevenementen zoals een jeugdpop, theater voor de basisschooljeugd en voor de ouderen koffie met Oranjegebak. Op 30 april zal, na de festiviteiten die op de televisie zullen worden uitgezonden, rond de Witte Kerk vanaf halverwege de middag tot later op de avond voor jong en oud een grandioos Oranjefeest, in de vorm van de Playbackshow en Koninginnepop, worden georganiseerd.

Verder zijn we nog aan het bedenken van een leuk aandenken voor o.a. de basisschoolkinderen. Meer informatie over de voortgang van het programma vindt u terug op www.ovnwh.nl en in onze wekelijkse column in het Noordwijkerhouts weekblad.

Met een vriendelijke Oranjegroet,
namens de Oranjevereniging Noordwijkerhout,
Jack Wijnands