Datum: 27-01-2022 - 13:03
30
jan
'13

Jan des Bouvrie koopt kunstwerk Natacha Hulsebosch "Beeld van Beatrix". (update foto's)

Vandaag is de winnaar bekend gemaakt van de tentoonstelling het "Beeld van Beatrix". Het kunstwerk van de Natacha Hulsebosch (lees meer) van Pixit Ontwerpstudio viel helaas buiten de prijzen. Of viel ze toch wel in de prijzen?? Niemand minder dan Jan des Bouvrie heeft het kunstwerk gekocht...

van Natacha. Natacha vindt de verkoop een grote eer en Jan heeft beloofd dat hij het werk van Natacha de komende tijd gaat promoten want Jan is er helemaal weg van. Er worden binnenkort verkleinde reproducties van het kunstwerk uitgegeven, maar daar leest u later meer over op BON. Het kunstwerk van Edith Benedictus Buning heeft de eerste prijs van de tentoonstelling gewonnen, vanavond is er een tv-uitzending van 18.59-19.52 uur op Nederland 1.

Update 20.20 uur:
Zojuist is de uitzending geweest en helaas konden we het kunstwerk van Natacha, ongeveer twee keer 1 seconden zien. Wel hebben we de foto's gekregen met een overzicht van de dag en deze staan in de fotogalerij, de eerste foto is gemaakt van de televisie uitzending vanavond.

Bericht 20 januari.
Afgelopen donderdag konden we u melden dat Natacha Hulsebosch met haar kunstwerk een goede kans maakte op een prominente plek op de tentoonstelling ‘Het beeld van Beatrix’ in Paleis Het Loo. Haar kunstwerk is zaterdag beoordeeld en de jury was zeer enthousiast over het kunstwerk van Natacha, ze werd als eerste in haar groep gekozen. De vakkundige jury, bestaande uit Jan des Bouvrie, Sacha de Boer en Marieke Spliethoff (conservator Paleis Het Loo) heeft het kunstwerk van Natacha en samen met nog 65 andere kunstwerken uit de 2000 inzendingen uitgekozen.

De uitverkiezing is helemaal geweldig voor Natacha en ze is dan ook super trots en natuurlijk zijn we als Noordwijkerhout ook bijzonder in ons nopjes over deze kunstenares uit ons dorp van Pixit Ontwerpstudio aan de Dorpsstraat. Het verslag van deze dag staat op NOS.nl, klik hier en leuk om te zien dat op korte filmpje toevallig ook Natacha met een uitspraak staat.

Op 31 januari wordt onze vorstin Koningin Beatrix 75 jaar en daarom werd iedereen uitgenodigd om een zelf gemaakt portret van Beatrix in te sturen. Er werden ruim 2000 kunstwerken ingezonden en ze zijn te zien op de website van de NOS, klik hier. De uitgekozen kunstwerken van de 65 kunstenaars mogen samen met tien portretten van bekende kunstenaars hun werk nu in het echt te tonen op Paleis Het Loo.

De NOS was deze zaterdag aanwezig om opnames te maken voor het tv-programma ‘Uw Beeld van Beatrix’, dat op woensdag 30 januari a.s. om 19.00 uur wordt uitgezonden op Nederland 1. D
e tentoonstelling "75 jaar Beatrix" wordt op 30 januari geopend en is tot en met 20 mei te bezichtigen.

De foto's in de fotogalerij zijn zaterdag genomen tijdens de beoordeling van het kunstwerk door de vakkundige jury. Foto's zijn van Irene de Groot (Pixit) Het filmpje staat op NOS.nl, klik hier.

Natacha heeft het kunstwerk eerst ontworpen op de computer en daarna is het afgedrukt op een 4 mm acrylaat plaat welke weer verlijmd is op een 3mm Dibond kunststof plaat. Bekijk het resultaat hieronder.....

Foto's PR.