Datum: 07-07-2020 - 15:07
28
jan
'13

Prijzen voor dansgarde Keiebijters bij NDO wedstrijd in Ter Aar.

Op zondag 27 januari waren de mini-dansgarde van de Keiebijters al weer vroeg op pad. Dit keer gingen zij naar sporthal de Vlinder in Ter Aar waar een NDO wedstrijd werd georganiseerd door carnavalsvereniging de Plasduikers. Toen iedereen was omgekleed en opgemaakt...

moesten de meiden rekken, strekken en indansen. Vervolgens spetterde zij van het podium af met hun garde dans op de muziek van Pipi Langkous in polka stijl. In hun serie streden ze tegen vijf andere carnavals verenigingen dus deden de meiden goed hun best. Hierna moest er in rap tempo omgekleed worden omdat de showdans een half uur later al op de programma stond. Dit jaar doet de mini dansgarde een stukje uit “Sneeuwwitje”. De meiden werden vanaf de kant toegejuicht door prins Hubertus en prinses Diana. De prins en prinses hadden dit weekend een druk programma en gingen aan het eind van de ochtend al weer op weg naar het Winterfeest te Lisse.

De maxi dansgarde mocht wat later komen en zij waren aan het einde van de ochtend aan de beurt om hun gardedans aan de jury en het publiek te laten zien. Samen met vier andere carnavals verenigingen streden zij voor de beste plaats. De meiden lieten zien dat zij hier een heel seizoen hard voor hadden getraind. Daarna was het weer tijd om zich op te maken voor de volgende dans. De showdans van de maxi’s glitterden van het podium af met hun vertolking van “Burlesque”.

 

Aan het einde van de middag was het dan eindelijk zover. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de mini en de maxi dansgarde van de Keiebijters tot vier keer toe in de prijzen waren gevallen. Voor de gardedans hadden zij beide een 1e plaats veroverd en voor de showdans een 3e plaats voor de mini's en een 2e plaats voor de maxi's. De Keiebijters kunnen weer super trots zijn op hun dansgardes.

In het volgende seizoen is er weer ruimte bij de dansmariekes. Kinderen die dolgraag volgend jaar ook op het podium als dansmarieke willen dansen en voor maart 2013 8 jaar worden kunnen zich in de feesthal bij de Keiebijters opgeven. Dit kan tijdens de kindermiddag op zondag 3 december en tijdens de carnaval. Of via de site www.keiebijters.com.

Foto's en tekst Mascha en Marc van der Molen.