Datum: 26-02-2020 - 10:35
28
jan
'13

Benefietconcert "In de Victorkerk zit je goed". (update opbrengst collecte)

Op zondagmiddag 27 januari is er in een goedgevulde St. Victorkerk, een bijzonder sfeervol benefietconcert geweest t.b.v. stoelen-actie  “In de Victor zit je goed “. Aan het concert deden de volgende koren mee: Joy, Revoice, het Herenkoor St. Caecilia en Manna, maar er ook...

diverse solisten gaven een optreden, zoals Anouk van den Berg, Bente van Grieken en Pien en Sophie Warmerdam. Het concert had een zeer gevarieerd aanbod en werden er nummers gezongen uit het repertoire van Mathilde Santing, Bill Withers, Trijntje Oosterhuis en het nummer Lef van Karin Bloemen kwam voorbij.

Het herenkoor verzorgde een tweestemmig lied, een Schotse psalm uit 1650 maar ook het mooie Panis Angelicus werd ten gehore gebracht. In het optreden van Manna kwam een arrangement van Tom Parker voorbij en zij brachten ook het schitterende nummer I have a dream van Abba en Conquest of Paradise. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met het bekende lied “You’ll never walk alone“. Kortom een fantastische middag waarbij de aanwezige muziekliefhebbers volop van genoten. Na afloop van het concert is er gecollecteerd t.b.v. stoelen-actie  “In de Victor zit je goed “ en daarbij is € 3000,- opgehaald en dat draagt weer een steentje bij om binnenkort weer goed te kunnen zitten in de St. Victorkerk.

’In de Victor zit je goed’ is een actie die sinds het voorjaar van 2012 door een aantal parochianen is gevoerd. Jos van den Burg is de voorzitter en woordvoerder van het clubje. ,,Afgelopen najaar is de renovatie van de Victorkerk afgerond, maar van meet af aan was duidelijk dat er voor een opknapbeurt van de stoelen en banken geen geld was. Aangezien dat wel hard nodig was – ze zijn van de jaren zestig en er is nooit iets aan gedaan – zijn we met een man of zes aan de slag gegaan om er geld voor in te zamelen’’, vertelt Jos. De opbrengst van de collecte bij het benefietconcert is zoals al eerder vermeld € 3000,-. Het comité bedankt de gulle gevers, sponsors en adverteerders voor hun bijdrage, in totaal is al € 28.605 opgehaald. Het bankrekeningnummer 34.69.17.123 blijft geopend voor eventuele giften in de toekomst.