Datum: 30-03-2023 - 20:02
18
jan
'13

Bloemencorso Bollenstreek zoekt 150 verkeersregelaars voor het bloemencorso.

Deze 150 vrijwillige verkeersregelaars zijn nodig om het bloemencorso op 19 en 20 april in goede banen te leiden. Eerder werd dit door politie en hulpdiensten gerealiseerd, maar door de veranderende regelgeving moeten het bloemencorso en de corsogemeenten hier nu voortaan...

zelf voor zorgen. Leo van der Zon, voorzitter van het Bloemencorso Bollenstreek, laat weten dat sinds 2012 het bloemencorso zelf verantwoordelijk is voor de begeleiding door de Bollenstreek. “Het bloemencorso is als non-profit organisatie afhankelijk van sponsoring en giften en kan niet alle verkeersregelaars voor de begeleiding betalen. We zijn daarom dringend op zoek naar 150 vrijwilligers die tijdens het bloemencorso bereid zijn de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen de vele honderdduizenden corsobezoekers een geweldige corsodag te bezorgen”.

Verkeersregelaars wanneer?
Het bloemencorso rijdt dit jaar op vrijdagavond 19 en zaterdag 20 april 2013 de 66ste editie. Met als thema Bon Appetit gaat de 42 km lange route op zaterdag van Noordwijk naar Haarlem. Op vrijdagavond rijdt het bloemencorso door Noordwijkerhout en vervolgens naar Noordwijk waar het bloemencorso verlicht rijdt. De optocht, omgeven door muziek, bestaat uit twintig praalwagens en zo’n dertig met bloemen versierde personenauto’s en bijzondere voertuigen. Langs de gehele route worden ook dit jaar weer honderdduizenden bezoekers verwacht.

Vrijwilligers voor de veiligheid van het corso
Om het bloemencorso ook dit jaar weer succesvol en veilig te laten verlopen, zoeken we verkeersregelaars die eenvoudige verkeersregelende taken uitvoeren op diverse vaste plaatsen langs de route. Het betreft hier het beheren van afzettingen en het geven van aanwijzingen aan verkeersdeelnemers om opstoppingen te voorkomen en om het bloemencorso veilig de route door de streek af te laten leggen.

Cursus evenementenregelaar
Iedereen van 18 jaar en ouder kan worden opgeleid tot verkeersregelaar. Voor scholieren bestaat de mogelijkheid om als vrijwilliger voor het bloemencorso punten te scoren voor de maatschappelijke stage. Een extra motivatie dus om snel aan te melden.

Voordat je verkeersregelaar mag zijn, moet een eenmalig e-learning-training gevolgd worden. Deze cursus kan thuis via de computer worden gedaan, de e-learning wordt afgesloten met een test. De verkeersregelaar krijgt daarnaast nog een uitvoerige instructie. Hierna volgt een aanstelling als verkeers-/evenementenregelaar door de burgemeester. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en/of meer informatie?
Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met de heer Wybe Zijlstra, per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; telefoon 0252-428237.
Bij aanmelding graag je volledige naam (inclusief voornamen), adres en geboortedatum vermelden op het internetformulier of in je email.