Datum: 01-06-2020 - 15:09
14
jan
'13

Nicole Nederstigt wederom goud op Nederlands Kampioenschap Twirl.

Op 12 en 13 januari heeft de National Baton Twirling Association (NBTA) Nederland het Nederlands Kampioenschap Twirl georganiseerd, deze vond plaats in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Solisten, duo’s en teams (met Nicole Nederstigt) streden in diverse categorieën om de kampioenstitel...

Voor sommige categorieën was ook plaatsing mogelijk voor het Europese kampioenschap Twirl dat van 28 maart t/m 31 maart april 2013 wordt gehouden eveneens in Amsterdam. Voor KNA Noordwijk kwamen 7 solisten, 3 duo’s en 1 groep de vloer op, 3 solisten onder hen zelfs op meerdere onderdelen.

Het was een spannend weekend met en vol programma, maar met vele mooie optredens. Bij de 1-baton, 2-baton, super-x-strut, duo-twirling en de twirlteams staat de muziek al vast. Bij bijvoorbeeld Solo Rhythmic twirl en de Dance Teams mag een routine gemaakt worden op eigen muziek. Er was dus veel variatie te zien. Allerlei stijlen zijn de revue gepasseerd: luchtig, mooi, meeslepend, sierlijk en stoer.

Anouschka Franzen rhythmic twirl (junior-beginner) zette een hele mooie routine neer, ze pakte de jury hiermee in en werd verrassend eerste. Anne Bierman en Nicole Nederstigt uit Noordwijkerhout hadden een mooi optreden, het liep bij beide iets minder dan normaal, helaas voor hen geen podiumplek.

Als laatste wedstrijdonderdeel stonden de groepen op het programma. KNA deed hier mee met het small team twirling (senior runner-up). De zes meiden, Jolanda Duindam, Anne Bierman, Silke de Koning, Nicole Nederstigt, Merel Dedding en Anouschka Franzen hadden de laatste tijd nog extra hard getraind en ook waren er nog nieuwe pakken aangeschaft om goed voor de dag te komen. Op verplichte muziek zetten zij een strakke en goed lopende uitvoering neer. Goud voor hen.

KNA Noordwijk telt dit weekeinde dus 7 Nederlands kampioenen, 3 x een tweede plaats en 3x een derde plek. Dit alles is zonder de inzet van alle trainsters die de choreografieën maken en de meiden motiveren natuurlijk niet mogelijk.

De KNA afvaardiging voor het EK 2013 bestaat uit Celina Vogelaar, Dominique de Bruin, Maureen Brussee en Hilde Heemskerk. Zij gaan zich de komende tijd voorbereiden d.m.v. intensieve trainingen,  bondstrainingen en verplichte wedstrijden (waar de bondscoach en assistenten meekijken) om zo optimaal mogelijk op het EK te verschijnen.