Datum: 01-06-2020 - 05:48
08
jan
'13

Huldiging van kampioenen op de nieuwjaarsreceptie. (update)

Op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout worden traditioneel de Nederlands kampioenen van 2012 uit ons dorp in het zonnetje gezet. Dit keer werden er maar liefst vijf kampioenen gehuldigd door burgemeester Goedhart. Maar ook de Gemeente zelf is door Prins Forus tot kampioen...

uitgeroepen. Carnavalsvereniging De Kaninefaaten met Prins Forus en Prinses Fatum brachten ook een bezoek aan de bijeenkomst in het Gemeentehuis van Noordwijkerhout. Prins Forus haalde in zijn woordje alle wegopbrekingen aan, die ons dorp het afgelopen jaar geteisterd hebben. Met letterlijke en figuurlijke klinkers probeerde hij dit aan de burgemeester en wethouders duidelijk te maken en volgens de Prins is Noordwijkerhout "kampioen wegopbrekingen" van het afgelopen jaar geworden. Een fles Kokkerhouts Bitter, een onderscheiding voor het college en de Noordwijkerhoutse wals zorgden voor een klinkende afsluiting van de Nieuwjaarsreceptie.

 

Burgemeester Gerrit Goedhart heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente de Noordwijkerhoutse Nederlands kampioenen gehuldigd. De volgende personen werden door de burgemeester in het zonnetje gezet:

 

Joyce en Nicole Nederstigt
Joyce en Nicole deden op 8 en 9 december 2012 mee aan het NK Majorette in Leidschenveen (Den Haag). Voor het laatst als duo, want Joyce neemt afscheid van de wedstrijdsport. Zij deden mee in de hoogste klasse – Senior Top en behaalden de eerste prijs. Sinds 2007 zijn zij ieder jaar door de gemeente gehuldigd als Nederlands Kampioen Majorette.

Heren 1 TV De Boekhorst

De Heren 1 van Tennisvereniging De Boekhorst werd evenals twee jaar geleden Nederlands kampioen.Op 24 juni 2012 stonden Ewout Hinnen, Tjeerd Star, Fabian van der Lans, Daan de Ru en Floris Herrema in de finale tegen Woburnpark uit Vught. Door het slechte weer vond de finale plaats in de Kennemerhal in Haarlem. De finale werd een zeer spannende strijd. Zij wonnen de laatste dubbel met een tie-break en daarmee werden zij Nederlands Kampioen.

Vincent Oude Ophuis

Op 14 oktober 2012 vond het NK marathon plaats in Eindhoven. De heer Oude Ophuis deed mee in de categorie masters 50. Hij werd Nederlands kampioen in een tijd van  2.46.46. De heer Oude Ophuis is ruim twintig jaar geleden met hardlopen begonnen. In 1993 liep hij zijn eerste marathon. Zijn persoonlijke record is 2.43.08. In totaal heeft hij 48 marathons op zijn naam staan, waarvan meer dan 40 onder de drie uur.

Bob Zwetsloot

Bob is op 9 november 2012 eerste geworden op de Nederlandse Wiskunde Olympiade in de categorie vierde klas en lager. Het was niet de eerste keer dat Bob eerste werd. Vorig jaar was hij de beste derdeklasser van de Junior Wiskunde Olympiade en het jaar ervoor de beste tweedeklasser. Bob zit op het Teylingen College in 4 gymnasium. De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Er vinden eerst een aantal voorrondes plaats. Uiteindelijk deden 150 leerlingen uit de klassen 1 tot en met 5 mee aan de finale.

Gerrit Bij de Leij
(niet aanwezig)
Op zondag 18 maart is Gerrit Bij de Leij Nederlands Kampioen Snooker geworden. In de finale versloeg hij de titelverdediger Roy Stolk met 5-1. Gerrit Bij de Leij snookert al vele jaren. Het snookervirus kreeg hem op 11-jarige leeftijd te pakken. In 1999 won hij, als enige Nederlander tot nu toe, het EK junioren.