27
dec
'12

Jongen loopt tweedegraads brandwond op door afgevuurd projectiel.

Een jongen uit Noordwijkerhout is 2de kerstdag aan zijn been gewond geraakt door een onbekend projectiel, welke afgeschoten werd vanuit bosjes op het park Sollasi aan de Duinschooten. De jongen liep samen met zijn neefje over het wandelpad richting het meer, toen er 4 andere jongens...

lachend wegrenden. Enkele seconden later schoot er een vuurbal uit de bosjes en deze raakte de jongen op zijn been, zijn spijkerbroek stond direct in brand. Gelukkig hadden de jongens (13 en 12 jaar) allebei EHBO op school gevolgd, dus is hij direct gaan rollen over het grasveld en hebben ze natte bladeren op zijn broek gegooid. Daarna zijn ze snel naar het Oosterduinsemeer gelopen, om met water nog meer af te koelen voordat ze naar oma, die op het park woont, terugliepen en vervolgens met de ouders naar de dokterspost zijn gegaan.

Het gevolg was een 2e graads brandwond van 20 bij 20 cm, op het scheenbeen van de getroffen jongen. We gaan weer de tijd tegemoet van het afsteken van het (illegale) vuurwerk, de ouders van de gewonde jongen vragen zich dan ook af of de daders wel weten wat ze hebben aangericht en hopen zij dat de daders dit lezen en beseffen hoe dom ze bezig zijn. Heeft u iets gezien of kunt vertellen wie de daders zijn, dan kunt u contact opnemen met de politie 0900-8844.