Datum: 26-11-2022 - 21:24
27
dec
'12

Zwitserse witte herder "Char-Merel" werpt 10 puppies.

In maart jl was er in Noordwijkerhout een nest van maar liefst 14 jonge honden van het ras Bullmastiff te bewonderen. Op eerste kerstdag was het dit keer in de Schoolstraat groot feest, daar wierp de Zwitserse witte herder "Char-Merel" het flinke aantal van 10 honden puppies...

Kennel Misthys-Friends:
10 jaar een jubileum jaar voor onze Zwitserse witte herder kennel Misthys-Friends. Dit jaar is er één geworden met een gouden randje. Twee kampioenschappen hebben we in de wacht weten te slepen met de door ons eigen gefokte honden.

De Zwitserse witte herder is een ras welke nog maar pril erkend is door de raad van beheer. (2003) Medio 2013 zijn wij reeds 25 jaar met dit ras verweven, het heeft ons hart gestolen. Zo zijn we dit keer voor een dekking naar Berlijn gereden. Nu denk je wellicht waarom zo ver weg, dit om de genenpool zo breed mogelijk te houden en juist die honden te gebruiken welke nog niet gebruikt zijn in de fok. Zo krijgen deze pups een stamboom welke voor Nederland uniek is.

Rond de 9de dag van de loopsheid is de vruchtbare periode van de teef. Dus in de nacht van 8 op 9 zijn we aan de 10 uur durende reis begonnen. En na aankomst zaten de honden al snel gekoppeld. Na 4 dagen zijn we weer terug gereisd en begint het duimen draaien.

Op dag 28 hebben we bij dierenarts Warmerdam een echo laten maken om te kijken of we vruchtjes zagen. Tot onze verrassing was al snel duidelijk dat Char-Merel drachtig was van zeker 9 pups. Nu door tellen tot dag 61, de dag waarop de meeste teven gaan werpen. Tot onze grote verbazing was dit op eerste kerstdag en is Char-Merel  bevallen van 10 gezonde pups. Ze heeft het leven geschonken aan 6 mooie teefjes en 4 reuen. Alle pups wegen rond de 500 gram, wat bijzondere mooie gewichten zijn bij zo een groot nest.

Zo is ons huis met 10 herders op eerste kerstdag verrijkt en gaan we de aankomende 8 weken genieten. Natuurlijk kunt u deze gebeurtenis blijven volgen http://www.Misthys-Friends.nl. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen, de gegevens staan op onze site.