Datum: 28-05-2023 - 04:45
25
dec
'12

Een mooie kerstgedachte, Noordwijkerhouters zamelen kleding in voor een goed doel.

Noordwijkerhouters Jan Meeuwenoord en Pete Nulkes zetten zich veelvuldig in voor de Stichting Humaned. Deze stichting bied hulp aan mensen in onder andere ramp- of voormalige oorlogsgebieden, om de mensen aldaar een beter bestaan te bieden. Regelmatig wordt er met een konvooi...

hulpgoederen afgereisd naar Slavonski Brod een stadje in Kroatië, het voormalige Joegoslavië. Afgelopen najaar is men er voor de laatste keer geweest, klik hier voor het reisverslag. Ondertussen is men alweer begonnen met het inzamelen van nieuwe goederen, waarbij men voornamelijk op zoek is naar kleding en speelgoed voor kinderen. Heeft u in huis nog kleding of speelgoed liggen en draagt of gebruikt u het toch niet meer, dan kunt u het schenken aan dit goede doel...een mooie kerstgedachte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Meeuwenoord Victoriberg 20 0252-374565 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Humaned is een kleine humanitaire organisatie opgericht in 2000 door een kleine groep vrijwilligers. Deze groep was al actief met humanitaire hulp in de Balkan, maar wilde meer vraaggericht gaan werken. Veel goederen die na de Balkanoorlog in Nederland ingezameld werden, sloten vaak niet aan bij de hulpvraag. Deze goederen werden naar het voormalige oorlogsgebied gebracht, maar er werd daarbij niet nagevraagd waar echt behoefte aan was.

Humaned besloot daarom om doelmatiger te gaan werken. Eerst wordt nagevraagd waar er behoefte aan is in een bepaald gebied. Daarna gaan we inzamelen of een actie voeren en daarna wordt het transport geregeld. Door ons formaat zijn we ons goed bewust van onze mogelijkheden en onmogelijkheden. Daarom beperken wij onze hulp vooralsnog tot een kleine stad in Kroatië, Slavonski Brod.

Foto's zijn van de laatste hulpgoederenreis.