Datum: 06-07-2020 - 07:05
24
dec
'12

Jeugd van Bowling Vereniging Noordwijkerhout ontvangt Nationaal Bowling Diploma.

De jeugd van de BVN timmert goed aan de weg. Na goede resultaten in de wedstrijden, was het nu tijd voor persoonlijke eer: Het Bowling Diploma. Donderdag 20 december was het zover. Het eerste examen voor het Nationale Bowling Diploma stond op het punt te beginnen...

10 zenuwachtige koppies keken vol spanning en verwachting naar de NBF-beoordelaar Jaap Verkerk. Zou hij het allemaal goed keuren waar zij de laatste maanden zo hard op getraind hadden? Ook de verzamelde ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere belangstellenden voelden de spanning goed aan.

Onder leiding van coaches Jack Edelaar, Jan de Jong en George van Kints hebben de jeugdleden getraind op vaardigheden. Want scoren tijdens het bowlen gebeurt altijd al. De computer noteert elke worp en aan het eind is er een uitslag. Het Nationaal Bowling Diploma gaat echter om wat je allemaal kunt en laat zien. Zo wordt er naar techniek gekeken, tactiek, mentale vaardigheden, je grondhouding, je leergedrag, presteren onder druk, opstelling in het team, fysieke vaardigheden en of je ook trainingsdiscipline hebt.
Op al die onderdelen konden punten gescoord worden en als er genoeg verzameld waren kon het eerste diploma STRIKE in ontvangst genomen worden. Hiervoor hadden ze minimaal 25 punten nodig. Voor het volgende diploma DOUBLE zijn er 70 punten nodig en sommige zijn al hard op weg daar naar toe!

Behalve het kersverse lid Jimme Bieseman hadden alle jeugdleden genoeg punten voor het STRIKE diploma. Jaap Verkerk, beoordelaar uit Amsterdam-Noord vond het allemaal uitstekend. “Een extra compliment over de verzorgde techniek. Als jullie nog maar 1,5 jaar bezig zijn vind ik het fantastisch om te zien wat er al allemaal beheerst wordt!” Op naar het volgende diploma dus. In mei zal een volgende examenafname plaatsvinden.

voor- en achternaam

Punten

Bart Meeuwissen

52

Rogier Blokland

43

Renier Ruijs

36

Randy Baerts

34

Denise van der Slot

34

Roy van Kints

32

Neal Bader

31

Froukje van der Meer

28

Maarten Warmerdam

25

Jimme Bieseman

14

Punten

Bart Meeuwissen

52

Rogier Blokland

43

Renier Ruijs

36

Randy Baerts

34

Denise van der Slot

34

Roy van Kints

32

Neal Bader

31

Froukje van der Meer

28

Maarten Warmerdam

25

Jimme Bieseman

14