Datum: 29-03-2023 - 11:28
22
dec
'12

Dick en To Klinkenberg - Peperkoorn vieren 50-jarig huwelijksfeest in De Zilk.

Burgemeester Goedhart bracht vrijmiddag 21 december, een heugelijk bezoek aan De Zilk. Op de Breeland viert het echtpaar Dick en To Klinkenberg - Peperkoorn het feit, dat het 50 jaar geleden is dat zij in het huwelijksbootje stapten. Op 27 december 1962 trouwde het echtpaar...

voor de wet en iets later op 17 mei 1963, gaf het bruidspaar elkaar nogmaals het jawoord in de kerk van Heemstede. De bruid To (75) is geboren in Heemstede en heeft vier broers en drie zussen. De bruidegom Dick (77) of moeten we zeggen "Theo" is een geboren Zilker en is dus nooit meer De Zilk uit geweest. Het is tussen die twee allemaal begonnen in het Groenendaalse bos, Dick had geen zin om zo'n eind terug te lopen naar zijn fiets en vroeg aan de 16 jarige To of hij achterop mocht zitten. Voordat To het wist zat hij achterop en is ze Dick daarna zoals bekend nooit meer kwijt geraakt.

Na 10 jaar verkering zijn ze getrouwd en hun eerste huis was in de Hafkenscheidtlaan maar daar hebben ze niet zo lang gewoond. Ongeveer anderhalf jaar later, nadat Dick even in de bollen heeft gewerkt, is het echtpaar een café begonnen op de Zilkerduinweg "Café Zomerzorg". Tegenwoordig heet het de welbekende "De Doofpot". Na 16 jaar moest Dick om gezondheidsredenen afscheid nemen van het café en is toen één dag per week door Nederland gaan rijden, waarbij To buiten haar werk bij Piet Bakker om regelmatig gezellig met hem meereed.

Het gouden echtpaar heeft drie kinderen gekregen en zijn in het gelukkige bezit van 8 kleinkinderen. Als hobby puzzelen ze beiden graag en gaat Dick als zijn gezondheid het toelaat er graag op uit met zijn fiets. Dick is ook iedere week te vinden op de Jeu de boule-baan en is To graag bezig met haar prachtige poppenhuis.

Het feest zal binnenkort plaatsvinden en de redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel gelukkige jaren met elkaar.