Datum: 06-07-2022 - 11:35
19
dec
'12

Eerste boerderijenboek van Peter van den Burg voor boer Warmerdam en boer Wassenaar.

Na vele jaren van foto`s verzamelen en gegevens bijeen zoeken, ligt het boerderijenboek van ras-Noordwijkerhouter Peter van den Burg dan eindelijk in de winkel. Het eerste exemplaar werd woensdag 19 december door Peter uitgereikt aan twee voormalige boeren uit Noordwijkerhout....

De overhandiging vond in een heel toepasselijk gebouw plaats, namelijk de boerderij anno 1896 van de familie Warmerdam aan de Dorpsringweg achter de Witte Kerk. De twee voormalige boeren, de heer Warmerdam en de heer Wassenaar van de boerderij De Halle anno 1874 op de Leeweg, waren zeer verguld met het krijgen van het eerste exemplaar van het boerderijenboek.

Het is een prachtig boek geworden met een harde kaft en bezit 180 pagina's in kleur en er worden maar liefst 79 boerderijen in beschreven met wel 300 foto's. Veel boerderijen zijn helaas al afgebroken, maar voor de iets oudere Noordwijkerhouters is het een boek geworden met veel herinneringen. Janneke Wagenaar van boekhandel Wagenaar van Halem, heeft Peter heel veel geholpen bij het opstellen van de teksten in het boek.

Het boek is vanaf donderdag 20 december te verkrijgen bij boekhandel Wagenaar van Halem aan de Havenstraat voor de prijs van € 35,-. Vrijdagavond 21 december is Peter van den Burg zelf in de winkel aanwezig om zijn boek te signeren. De oplage is beperkt, wees er daarom snel bij.

De foto's zijn de redactie van BON en PR. Er zijn foto's van het overhandigen van het boek, de uitgifte bij boekhandel Wagenaar van Halem, een versierde etalage naast de boekhandel en foto's van de hooizolder en stal van de (voormalige) boerderij Warmerdam aan de Dorpsringweg.