Datum: 25-01-2022 - 14:51
13
dec
'12

Jorrit de Bruin van St. Jeanne D'arc en Toneel- vereniging ODI "Vrijwilligers van het jaar 2012"

In het Hart van het Hart van de Bollenstreek, de Witte Kerk, zijn Jorrit de Bruin van St. Jeanne D'arc en de Toneelvereniging ODI gekozen tot "Vrijwilligers van het jaar 2012". Wethouder Bas de Haas had de eer om uit de genomineerden de twee winnaars bekend te maken...

Hij prees daarbij ook alle vrijwilligers van ons dorp, zij zijn het cement van de samenleving van Noordwijkerhout en De Zilk en uitermate belangrijk voor de gehele gemeenschap. De inwoners van onze gemeente mochten ook dit jaar weer zelf de "Vrijwilligers van het jaar" kiezen. Een goede ontwikkeling, want het vrijwilligerswerk is immers dóór en vóór alle burgers. Logisch dat de burgers dan ook zelf hun waardering over vrijwilligers kunnen uitspreken.

De avond op 12-12-2012 werd geopend met een interessante lezing over het optimaliseren van fondswerving voor verenigingen, gegeven door bureau Scheffer & Groenewoud. In 2013 gaat de Gemeente een cursus fondswerving verzorgen voor verenigingen, zodat deze meer en beter kunnen profiteren van gelden van fondsen.

 

" Vrijwilliger van het jaar 2012 > Jorrit de Bruin "
De heer Jorrit de Bruin is al jarenlang een verdienstelijk vrijwilliger van de muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Hij weet jonge en volwassen muzikanten te motiveren en te enthousiasmeren en is initiatiefnemer van de jong marchingband. Jorrit werd daardoor met de meeste stemmen tot "Vrijwilliger van het jaar 2012" gekozen.

 

Andere genomineerden waren:
Mevrouw H.A.C. van den Burg (Bep), vrijwilliger, bestuurslid, inkoopster en verkoopster van de Wereldwinkel Noordwijkerhout.
De heer Th. Koppes (Theo), meer dan 25 jaar actief als bestuurslid van de Judovereniging Noordwijkerhout.

" Vrijwilligersgroep van het jaar 2012 > Toneelvereniging ODI "
Toneelvereniging ODI werd gekozen als "Vrijwilligersgroep van het jaar 2012", voor de belangeloze inzet bij het organiseren van seniorenvoorstellingen.