12
dec
'12

Wethouder Vissers niet blij met weer een valse start van Arriva.

In de commissievergadering Samenlevingszaken reageerde wethouder Vissers op de chaos die er volgens hem bij de start van de dienstregeling was van de nieuwe busvervoerder Arriva. Hij sprak onlangs nog over een valse start van het niet aandoen van station Voorhout...

Maar volgens de wethouder maakt Arriva met de chaos van de afgelopen dagen weer een valse start. Hij hoopte dat Arriva de belofte waarmaakt dat op korte termijn alles rijdt zoals het moet rijden, uiteindelijk wist Arriva het ver genoeg van te voren dat 9 december eraan zat te komen.

De wethouder was afgelopen zondag ook bewust niet aanwezig geweest bij de feestelijke bijeenkomst van Arriva, want wat hem betreft komt "felicitatie pas na prestatie" en die hebben ze nog niet echt laten zien volgens wethouder Vissers.

Reactie provincie Zuid-Holland op Arriva:
“De provincie zit met waarnemers in Zuid-Holland Noord er bovenop om te bekijken wat in de dienstregeling van Arriva goed gaat en wat beter moet. We spreken Arriva hierop aan zodat de dienstregeling voor de reizigers de komende dagen substantieel verbetert". Dat zegt gedeputeerde Ingrid de Bondt vandaag vanwege de problemen met het OV in Zuid-Holland Noord. De overgang van Connexxion naar Arriva op 9 december 2012 gaat gepaard met problemen op het vlak van reizigersinformatie, aanpassing in materieel en inwerken van personeel. “Arriva is bezig met een grote operatie in het gebied. Dat verklaart waarom niet alles in één keer goed gaat. We hebben er vertrouwen in dat Arriva de problemen snel de baas is.”