Datum: 30-03-2023 - 18:52
11
dec
'12

Eis 14 maanden cel voor het schieten van lawinepijl door brievenbus.

Twee Noordwijkerhoutse jongens reden op 22 februari naar het bloemendorp om de voormalige vriend te laten weten dat hij niet had mogen klikken tegen de politie over een duister zaakje. De Rijnsburger moest een lesje worden geleerd. Daar hadden de twee een grove methode...

voor bedacht terwijl de bewoners lagen te slapen, werd de lawinepijl door de brievenbus in de Koestraat afgevuurd. Even later vloog er een trottoirband door de ruit. De 19 jarige -van der P.- moest zich afgelopen vrijdag voor de Haagse rechtbank verantwoorden. Maar veel te zeggen had de Noordwijkerhouter niet, hij ontkende bij de zaak betrokken te zijn geweest. En was verder uiterst spaarzaam met zijn woorden.

De bewijzen echter, wijzen in zijn richting. Al is zijn vriend de bedenker van zijn sinistere plan. Op een steen die naar binnen werd gegooid, zijn DNA sporen van -van der P.- aangetroffen. Ander bewijs heeft de politie gehaald uit telefoontabs en tekstberichten via de mobiel.

De verdachte is licht verstandelijk gehandicapt en beïnvloedbaar. Vanaf zijn puberteit maakte hij deel uit van een groep Noordwijkerhoutse jongeren, die veelal hangen op het Bavo-terrein. Maar het onschuldige is er inmiddels wel vanaf. Er wordt gedronken, geblowd en gesnoven. Van der P. kwam in 2007 al op 14-jarige leeftijd in aanraking met justitie na brandstichting op het Bavo-terrein. Daarna volgde diefstal van een fiets, brommer en spullen uit een winkel.

De officier van Justitie eiste 14 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. Verder moet de Noordwijkerhouter als het aan de aanklager ligt, ruim 6000 euro vergoeding betalen aan de slachtoffers. Ook moet hij nog 60 uur werkstraf uitvoeren, die hij als voorwaardelijk straf had staan van een vorig vergrijp. Uitspraak is over 14 dagen.
Bron: Leidsch Dagblad