Datum: 01-06-2023 - 16:49
10
dec
'12

Nieuwe busmaatschappij Arriva rijdt nu door de Bollenstreek.

Afgelopen zondag 9 december konden reizigers in gloednieuwe bussen van Arriva stappen. Op deze dag heeft in Fort Wierickerschans te Bodegraven de feestelijke opening plaatsgevonden van de concessie Zuid-Holland Noord, waar Arriva met circa 230 gloednieuwe bussen...

onder andere in Noordwijkerhout en De Zilk de reiziger gaat bedienen. Speciaal voor deze startbijeenkomst had dichter Ingmar Heytze een gedicht geschreven, ‘Bewegen door Zuid-Holland Noord', waarin hij de schoonheid van het reizen in de Provincie beschrijft. Bij het gedicht is een film gemaakt, dat vanaf maandag te zien is op facebook.com/arrivanederland.

In de aanwezigheid van 100 genodigden bood Arriva-directeur Anne Hettinga de Provincie dit gedicht aan om de start van de vervoersactiviteiten van Arriva in Zuid-Holland Noord in te luiden. De gewijzigde dienstregeling, die in omvang gelijk is gebleven, is een van de vernieuwingen die Arriva heeft doorgevoerd. Maar ook stappen reizigers in nieuwe comfortabele, milieuvriendelijke bussen met gratis WiFi en is het mogelijk gratis een fiets mee te nemen. In Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda zijn Arriva Stores geopend.

Groeiende orderportefeuille
De concessie Zuid-Holland Noord heeft een looptijd van acht jaar met een optionele verlenging van twee jaar. De contractwaarde bedraagt 750 miljoen euro. Naast de start in Zuid-Holland Noord is Arriva ook gestart met het busvervoer in Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog en met de exploitatie van het treinvervoer in Achterhoek Rivierenland en de Vechtdallijnen Emmen – Zwolle.