Datum: 29-05-2020 - 15:49
10
dec
'12

Nicole en Joyce Nederstigt Nederlands Kampioen majorette.

Op 8 en 9 december gaf twirl- en majorette vereniging KNA Noordwijk acte de presance op respectievelijk het NK majorette, als de voorronde voor het twirl NK in Leidschenveen. Als laatste van de dag mochten de Noordwijkerhoutse zussen Nicole en Joyce Nederstigt...

in de hoogste klasse –senior TOP- de vloer op. Een gevoelige- en emotionele meeslepende routine voerden ze op. Een genot om naar te kijken. De jury beloonde hun met een eerste plaats. Voor Joyce een prachtig gouden afscheid van de wedstrijdsport.

Tijdens het NK majorette stond Isabel van Bohemen –jeugd 2- als eerste op de vloer met haar Happy Feet show. Ze draaide een hele mooie routine en behaalde hiermee een derde plek. Lynn v.d. Zanden –jeugd 1-, tevens de benjamin van alle KNA-sters op de vloer, zette een vertederende show neer met het thema van Betty Boop. Helaas voor haar eindigde ze net naast het podium op een vierde plaats.

Duo Jytte de Graaf en Dominique Kramer –jeugd 3 basis- met Hannah Montana muziek deden het goed, voor hun zilver. Het duo Anne Bierman & Silke de Koning –junior basis- waren super op elkaar ingespeeld, zij kunnen pieken als het echt nodig is. Dat deden ze vandaag door hun beste show van dit seizoen neer te zetten. Zij mochten, met een groot verschil van 3 punten op de nummer twee, daar goud voor ophalen op de meeslepende muziek van Love is proud. Ook Kelly van Duin –senior basis- deed het goed, helaas voor haar geen podium plaats.

Tijdens de voorronde NK op zondag waren er NK plaatsen te verdienen voor de runner-up en intermediate klasse. Als je binnen de Top 6 terecht komt, mag je op het NK uitkomen, welke gehouden wordt op 12 en 13 januari 2013 in Amsterdam. Maureen Brussee heeft zich geplaatst bij de 1 Baton, 2 baton en voor de rhythmic twirl bij juvenile. Anouschka Franzen en Anne Bierman -junior runner-up- en Nicole Nederstigt bij de senior runner-up bij de vrije muziekkeuze van de rhythmic twirl. Ook de duo’s op de verplichte muziek van de NBTA, Merel Dedding & Anouschka Franzen en Nienke Dedding & Hilde Heemskerk, beiden duo’s in de junior runner-up klasse belanden binnen de Top 6. Jolanda Duindam en Brecht Bootsma deden het zeker niet onverdienstelijk zij eindigden beiden binnen de top 10.

Het komende weekeinde staat het volgende NK alweer op het programma nl. dat voor groepen. De zondag is gereserveerd voor de 1e ronde voor het NK van de advance (kampioensklasse) binnen de twirl, waar door middel van drie rondes bepaald wordt wie er een EK ticket binnen haalt. Ook daar heeft KNA drie ijzers in het vuur.

Foto´s pr

Van alle KNA deelneemsters tijdens het NK majorette op zaterdag 8 december 2012.
Kelly van Duin, Isabel van Bohemen (brons), Joyce & Nicole Nederstigt (goud), Anne Bierman & Silke de Koning (goud), Jytte de Graaf & Dominique Kramer (zilver), Lynn vd. Zanden (glitters in haar oog)