Datum: 09-08-2022 - 00:52
09
dec
'12

Reünie carnavalsvereniging De Vikings met een nieuwe start.

Zondagmiddag was er een reünie van de carnavalsvereniging De Vikings, een gezellige bijeenkomst met een gezellige terugblik, maar ook kijkend naar de toekomst. Het is dit jaar al weer 43 jaar geleden, dat De Vikings werden opgericht. Toen nog bekend als “wijkvereniging De Victor”...

De Vikings werden opgericht door Jan Hertogh en Aad van den Berg (Vos)(zie foto). Bij het eerste lustrum van de vereniging kreeg deze de naam “de Vikings”, bedacht door Ria Hertogh.

Prins Thor hield een welkomswoordje en één van de oprichters Jan Hertogh (samen met Aad van den Berg) keek in zijn toespraak terug op de beginjaren van de toenmalige carnavalswijkvereniging De Vikings. Het werd een gezellig en leuk weerzien tussen de oude en huidige leden van de Vikings.

De carnavalsvereniging De Vikings greep dit jaar aan om het logo van De Vikings weer terug te brengen naar waar de vereniging mee van start is gegaan. In het midden van het logo staat nog steeds "de Viking" maar er staan vanaf nu geen twee konijnen meer naast. Eén konijn is weer vervangen voor een draak, die in het begin wel in het logo van de Vikings aanwezig was. De draak staat voor carnavaleske, "overal de draak mee steken". Zo geeft het nieuwe logo aan dat men gebruik maakt van het goede van het verleden met een blik op toekomst. Het nieuwe logo is ondertussen verwerkt in een nieuwe vlag, vaandel, verenigingsmedaille en pr-materiaal. Op één van de foto's in de fotogalerij kunt u heel wat van alle oud-oppervikings en oud-prinsen van De Vikings bewonderen.