Datum: 29-03-2023 - 12:02
06
dec
'12

Abilio en Rika Dias Pereira - Wiersma vieren 50-jarig huwelijksfeest.

Burgemeester Goedhart bracht vandaag donderdagmiddag 6 december, een bezoek aan de Duinschooten. Op het bungalowpark Sollasi viert het echtpaar Dias Pereira - Wiersma het feit, dat het 50 jaar geleden is dat ze in het huwelijksbootje stapten. Op 12 december 1962...

gaf het bruispaar elkaar het jawoord op het gemeentehuis in Hoofddorp. De bruid Rika Wiersma (67) is geboren in een gezin van 6 kinderen in Berlijn in Duitsland, haar vader een Nederlander wilde graag terug en zo verhuisde Rika op driejarige leeftijd naar Zwanenburg. Bruidegom Abilio Dias Pereira (79) is geboren in een gezin van 3 kinderen in het plaatsje Peniche, dit ligt ongeveer 100 km boven Lissabon in Portugal.

Het gouden echtpaar heeft drie dochters en zijn in het gelukkige bezit van 8 kleinkinderen en één achterkleinkind. De eerste 8 jaar van hun huwelijk woonden ze in Zwanenburg, daarna 34 in Hoofddorp en nu alweer 8 jaar met veel plezier in Noordwijkerhout. Het echtpaar wilde graag wat kleiner, rustiger en in een mooiere omgeving wonen. Via een vriendin kochten ze de woning op Sollasi waar ze gemiddeld een half jaar te vinden zijn en de andere zes maanden verblijven ze in Portugal.

De bruidegom Abilio Dias Pereira kwam in 1961 met 40 andere Portugezen naar Nederland om te gaan werken bij de KLM. Ze verbleven in het begin in Hotel Tivoli waar ze buiten werktijd net als in Portugal op straat vertoefden. Rika moest iedere dag via deze straat naar haar werk bij de KLM toe. Zo ontmoeten ze elkaar daar op straat en zijn na 50 jaar nog steeds een gelukkig echtpaar. Abilio begon bij de KLM in de spoelkeuken maar klom al snel op en uiteindelijk werd hij Supervisor Catering bij deze vliegtuigmaatschappij en moest hij en zijn medewerkers er voor zorgen dat het eten tijdens de vliegreizen goed verzorgd was. Hij heeft er 38 jaar gewerkt en ging op zijn 60ste met pensioen. Rika maakte voor de KLM de vliegtuigstoelen schoon, maar toen de kinderen kwamen stortte zij zich op haar gezin.

Het echtpaar reist heel graag, maar het familieleven met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen neemt een heel belangrijke plaats in hun leven. Verder genieten ze van de omgeving waar ze nu wonen. Het feest zal op 15 december met familie en vrienden gevierd gaan worden en de redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel gelukkige jaren met elkaar.