Datum: 04-12-2021 - 12:58
04
dec
'12

KNVB last alle wedstrijden in het amateurvoetbal dit weekend af.

De KNVB heeft besloten dat alle wedstrijden in het amateurvoetbal waaronder die van VVSB en Van Nispen dit weekend worden afgelast, in verband met de dood van de 41-jarige grensrechter. Dat meldt de bond in een persbericht. Voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaald voetbal...

zal een minuut stilte in acht worden genomen. Ook zullen de spelers en de arbitrage een rouwband dragen. De algemene vergadering voor het amateurvoetbal, die voor dit weekend gepland stond, wordt tot nader order uitgesteld.

De KNVB heeft dit besloten na een gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys. Om 17.00 uur geeft de KNVB een persconferentie om het besluit toe te lichten. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen:

“Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen.”