Datum: 17-02-2020 - 17:53
24
nov
'12

Logeerhuis De Tuimelaar viert eerste lustrum.

Logeerhuis De Tuimelaar van Het Raamwerk bestaat 5 jaar. Dit wordt op zondag 25 november gevierd met ouders, kinderen en (oud)medewerkers. In de afgelopen vijf jaar konden bij De Tuimelaar acht kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking...

in de leeftijd van 0 tot 18 jaar terecht om te logeren, en voor vakantie- en dagopvang. En sinds eind 2008 tijd is daar ook naschoolse opvang bij gekomen. Uniek aan De Tuimelaar is dat er 24-uurs zorg en begeleiding geboden wordt. Het volledig aangepaste huis staat op het Hafakkerterrein in Noordwijkerhout, vlak bij de kinderboerderij en De Speelakker.

Waarom een logeerhuis?
Vijf jaar geleden bleek dat bij veel ouders van kinderen die zorg en ondersteuning van Het Raamwerk ontvingen, de behoefte aan een logeerhuis voor hun kind groot was. Dat gold ook voor ouders van wie kinderen bij andere organisaties in de regio zorg en ondersteuning ontvingen. De mogelijkheden bij andere instellingen in de regio waren beperkt en er waren wachtlijsten; bovendien wilden ouders graag kunnen kiezen. In de regio was duidelijk behoefte aan een logeerhuis. Gekozen werd voor opvang in het weekend, tijdens (mid)weken en vakanties voor kinderen/tieners met een meervoudige handicap of met een grote begeleidingsbehoefte qua gedrag en activiteiten.

De Tuimelaar voldoet inmiddels volledig aan de behoeften. Voor kinderen met een – vaak - meervoudige beperking is het belangrijk dat zij zich veilig en vertrouwd voelen. Daarom staan sfeer, veiligheid en positieve aandacht hier voorop en begeleidt een enthousiast team de kinderen. De kinderen die er verblijven, of dat nu één middag in de week is of gedurende meerdere weken in de vakantie, vinden het er allemaal gezellig en leren veel. Ook zijn ze hierdoor even in een andere omgeving.
Door gebruik te maken van het logeerhuis worden de ouders even ontlast van de dagelijkse zorg voor hun kind met een handicap. Ze krijgen daardoor wat ruimte voor zichzelf en de andere kinderen in het gezin. Als de ouders af en toe kunnen ’bijtanken’, kunnen deze kinderen met beperkingen ook langer thuis blijven wonen.

Verschillende arrangementen
Er zijn regelmatig plaatsen beschikbaar. En verschillende arrangementen zijn mogelijk voor logeren, vakantie-, dag- en naschoolse opvang. Bijvoorbeeld logeerperioden van een (halve) midweek, maar ook van een weekend. De naschoolse opvang is op doordeweekse dagen van 15.00 tot 19.00 uur (het avondeten is inbegrepen).
Voor meer informatie over verblijf en opvang kunt u contact opnemen met de afdeling Bemiddeling van Het Raamwerk, telefoon (0252) 345770.