Datum: 06-07-2022 - 12:11
21
nov
'12

Weer een spannend teamtoernooi bij Judovereniging Noordwijkerhout.

Zondag 18 november stonden in de ochtend 49 judoka’s klaar voor het teamtoernooi bij hun judo vereniging Noordwijkerhout. Bij binnenkomst werden ze allen eerst gewogen en werd hun gewicht op de hand geschreven. Daarna konden er zes teams...

worden gemaakt van acht á negen judoka’s. Elk team moest een eigen naam verzinnen voor hun groep. Dit jaar waren de judoka’s weer erg creatief. De volgende teams werden gemaakt; Team Biefstuk, De Overwinners, Matsuru’s, Japanse beren, Witte mannen en de Judopieten. Nadat alle teams en de namen bekend waren kon er gestart worden met de wedstrijden. Verdeeld over de mat werden elke keer drie wedstrijden gespeeld. Elk teamlid van het ene team had een wedstrijd met een lid van ongeveer gelijk gewicht van het andere team.

Er werden op de mat vele spannende wedstrijden gespeeld. De judoka’s werden vanaf de kant aangemoedigd door de vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, broers en zussen. Voor de judoka’s met de witte band was het soms nog een beetje aftasten. Bij de judoka’s met de blauwe en bruine band gingen de wedstrijden er soms heftig aan toe. Alle judoka’s lieten goed zien wat zij tijdens hun lessen hadden geleerd. Nadat alle wedstrijden waren afgelopen werden de punten geteld en kon er bekend gemaakt worden welk team een prijs had gewonnen.

De medailles voor de 1e, 2e en 3e plaats werden dit keer uitgereikt door Theo Koppes. Theo is genomineerd als “vrijwilliger van het jaar”. Theo Koppes is al meer dan 25 jaar bestuurslid in de hoedanigheid van penningmeester van de Judovereniging. Ondanks dat hij al lange tijd geen kinderen meer op de  Judovereniging heeft, blijft hij zich inzetten. Hij is begonnen met het maandelijks factureren van het lidmaatschapsgeld en later per kwartaal. Hij heeft altijd gezorgd dat de boekhouding netjes op orde was.

Naast de boekhouding helpt Theo ook altijd mee bij de activiteiten van de vereniging. Zo ook de kaarsenactie en de administratie daarvan. Ook bij het schoonmaken van de judomat, biedt hij de helpende hand. Maar ook zet hij zich in voor de vereniging bij de Gemeente door met de mensen op het gemeentehuis aan de slag te gaan. Gemiddeld is hij gauw toch al drie uur per week bezig voor de judovereniging. Theo houdt zich altijd wat op de achtergrond maar voor de vereniging staat hij altijd klaar. Iedereen kan nog tot 23 november op Theo Koppes stemmen op de site van de Gemeente Noordwijkerhout.

De uitslagen waren als volgt;

1e  Team Biefstuk

2e  De overwinners

3e  Matsuru’s

4e  Japanse beren

5e  Witte mannen

6e  Judopieten

Alle winnaars waren super blij met hun welverdiende medaille. Na het uitreiken van de medailles en het maken van de foto’s werd de mat en alle andere spullen weer gezamenlijk opgeruimd. Als laatste kregen ze een appeltje voor de dorst mee naar huis.De Judo vereniging Noordwijkerhout kan weer terug kijken op een zeer geslaagd teamtoernooi.

Eerdaags gaan de judoka’s weer langs de deuren voor de verkoop van kaarsen om de clubkas te spekken.

Tekst:  Mascha van der Molen, Foto’s:  Marc van der Molen