Datum: 26-03-2023 - 15:24
22
nov
'12

Walter en Ria Wildöer - De Vreede vieren 50-jarig huwelijksfeest.

Burgemeester Goedhart toog woensdagmiddag naar de Vlashoven,  daar vierde het echtpaar Walter en Ria Wildöer - De Vreede dat het 50 jaar geleden is dat ze in het huwelijksbootje stapten. Op 15 november 1962 gaf het bruispaar elkaar het jawoord in Hillegom...

De bruidegom Walter kreeg in 1961 een baan bij de DMN (De Machinefabriek Noordwijkerhout) op Gravendam en kon het echtpaar daardoor een huis in de Prof. van Eijsingastraat in de Victorwijk betrekken. Walter heeft tot aan zijn pensioen 38 jaar bij de DMN gewerkt, in al die jaren heeft hij daar in diverse functies gewerkt. Ria heeft de opleiding tot onderwijzers gevolgd en werd hoofd van de kleuterschool De Zonnebloem aan de Maandagsewetering en nam ze de taak over van zuster Godensia. Later heeft Ria ook nog als onderwijzeres op de Prinsenhof gewerkt.

De bruid Ria (74) is geboren in een gezin van 4 kinderen in Den Haag en de bruidegom Walter (74) is geboren in een gezin van 15 kinderen in Lutjebroek in Noord-Holland. Later verhuisde Ria met haar ouders naar Grootebroek en op de plaatselijke kermis leerde Ria haar toekomstige echtgenoot Walter kennen. Dit gebeurde bij de botswagens waar Ria met Walter mocht meerijden en dat ruim 50 jaar volgehouden heeft.

Het gouden echtpaar kreeg twee kinderen, zoon Walter en dochter Marian en zijn in het gelukkige bezit van vijf kleinkinderen. Na 18 jaar in de Prof. van Eijsingastraat gewoond te hebben, kochten ze een huis op de Vlashoven welke Walter eigenhandig tot een paleisje heeft omgebouwd.

Het echtpaar is veel in de tuin te vinden en verzorgen daar de vogeltjes en vissen. Regelmatig trekken ze er op uit met hun caravan om in Europa rond te trekken. Een hobby die ze ook samen delen is dansen en dat doen ze al jaren bij dansschool Hans van de Pavert (tegenwoordig op Gravendam)

Het feest heeft inmiddels plaatsgevonden en de redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel gelukkige jaren met elkaar.