Datum: 12-05-2021 - 19:02
20
nov
'12

Debuut van Jong “St. Jeanne d’Arc” op straat.

Op zaterdag 17 november was het dan eindelijk zover. Na maanden van oefenen mocht de jeugd van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” eindelijk haar debuut maken op straat. En welk moment is er dan toepasselijker om dit te doen bij het ontvangst van de kindervriend bij uitstek?...

Dus werd de intocht van Sinterklaas in Noordwijkerhout gekozen als debuutoptreden. Om 13:45 stond het jeugdkorps opgesteld op het marktplein en was het nog even wachten op de senioren van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”. Toen die eenmaal gearriveerd waren werden de junioren vlot ingevoegd tussen de senioren en kon het voltallige orkest de stoet voortzetten. En dat is natuurlijk best wel even spannend, want na maanden oefenen moest het nu toch echt gebeuren.

Het traject van Jong “St. Jeanne d’Arc” is begonnen in januari 2012. Eerst werd begonnen met het instuderen van de exercitie, zoals het in de houding staan en in de maat lopen. Later werd begonnen met het gelijktijdig lopen en spelen en in de laatste paar maanden is hard gewerkt op het repertoire uit te breiden met sinterklaasmuziek. De jeugd bracht het er uitstekend vanaf, het optreden werd enorm gewaardeerd door Sint en Pieten. De kop is eraf en het smaakt naar meer. Het volgende optreden van Jong “St. Jeanne d’Arc” is waarschijnlijk met Palmpasen. De ervaring van de intocht van Sinterklaas zal dan weer goed van pas komen.