Datum: 28-11-2022 - 16:17
17
nov
'12

Sinterklaas met een echte stoomboot in de haven van Noordwijkerhout aangekomen.... (foto's en filmpjes)

Een oude traditie is in ere hersteld, Sinterklaas is met een echte stoomboot in de haven van Noordwijkerhout aangekomen. Ja echt hoor, de witte rook kwam uit de schoorsteen. Burgemeester Goedhart ontving de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen...

met smart stonden wachten op de aankomst van Sinterklaas. Daarna vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc, in een koets naar het Gemeentehuis. Daar werd Sinterklaas wederom hartelijk onthaalt door de burgemeester en toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Vervolgens liep Sinterklaas met al zijn Pieten lekker rustig door het dorp, nou ja rustig, het was hartstikke druk. Maar ja er was dan ook van alles te doen in het dorp, georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

 

Onder het motto Pieten in beweging zal samen met 6 verenigingen van Noordwijkerhoudse bodem een parcours worden uitgezet, waar kinderen samen met de Pieten en misschien zelfs met Sinterklaas allerlei sportonderdelen gaan beoefenen.

Zo kan er bij de Boekhorstruiters in de buurt van het Witte Kerkje geoefend worden op een pony, die beschikbaar is gesteld door Linn’s Hoeve. Zo kan je net als de Sint op een mooi paard zitten. Bij de handbalvereniging Northgo kan je de schoorsteen vullen, kan je laten meten hoe hard je kan gooien en dribbelen. Wanneer je dan verder loopt kom je ook de tennisvereniging tegen, hier worden spelletjes gedaan met de racket, maar ook kan je tennissen tegen Zwarte Piet.

Bij Optisport kan je droogzwemmen, dat is nog veel moeilijker dan in het water. Misschien weet  jij het, maar er zijn een heleboel Pieten die niet kunnen zwemmen. Dom hè. Vanuit de Zilk komt de streetdance groep van Nispen de Pieten en de kinderen een dansje leren. Ik heb zelfs gehoord dat Sinterklaas beloofd heeft een dansje mee te doen. Als dat maar goed gaat. Natuurlijk mag Gios niet ontbreken. Met Acro Gym zullen de spieren los worden gemaakt en er wordt een smalle dakendans aangeleerd.

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout - Sportieve intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november in Noordwijkerhout.
Bron: BlikOp

Onder het motto zet de zwarte Pieten in beweging, was er samen met 6 verenigingen van Noordwijkerhoutse bodem een parcours uitgezet, waar kinderen samen met de Pieten aan allerlei sportonderdelen konden meedoen.

Zo konden de kinderen bij de Boekhorstruiters vlakbij de Witte Kerk, oefenen als een echte Sinterklaas op een pony. Bij de handbalvereniging Northa was het schoorsteen vullen en kon je laten meten hoe hard je kon gooien. Ook de tennisvereniging was present, hier werden spelletjes gedaan met de racket, maar ook konden de kinderen tennissen tegen Zwarte Piet.

Bij Optisport was het droogzwemmen, dat bleek nog veel moeilijker dan in het water. Vanuit de Zilk werd door de streetdance groep van Nispen, de Pieten en de kinderen een dansje geleerd. Natuurlijk mocht ook de Gios niet ontbreken. Met Acro Gym werden de spieren los gemaakt en werd er een dans aangeleerd. In de Zeestraat danste de Pieten van Jeugdtheater Tikkie op Sinterklaasmuziek.

Aan het eind van de middag konden Sinterklaas en zijn zwarte Pieten terugkijken op een hele leuke middag in Noordwijkerhout, stiekem zette hij aan het eind van de dag nog twee zwarte Pieten in het zonnetje. Zwarte Piet Marco omdat hij al voor de 25ste keer in Noordwijkerhout komt en zwarte Piet Thea omdat zij maar liefst al 40 jaar aan Noordwijkerhout een bezoek brengt. Als laatste zei Sinterklaas dat alle kinderen vanavond hun schoen mochten zetten, het kan maar gezegd zijn.


Foto's t/m 8 en op bij: fotograaf Sjaak Weijers. Alle andere foto's zijn van de BON-redactie