Datum: 31-07-2021 - 18:07
12
nov
'12

Politie zoekt getuigen met informatie over gevluchte inbrekers zaterdagavond in De Zilk.

Een 30-jarige man uit Nieuwegein is zaterdag 10 november op heterdaad aangehouden bij een inbraak aan de Remmerswaalstraat. Twee mededaders zijn gevlucht. Een getuige zag rond 16.45 uur dat drie mannen inbraken in een woning aan de Remmerswaalstraat...

Hij belde direct de politie. Toegesnelde agenten konden vlakbij de woning één verdachte aanhouden. De twee anderen zijn gevlucht en zijn, ondanks een grote zoekactie, niet meer aangetroffen. Bij het zoeken naar de inbrekers is ook een politiehelikopter ingezet.

Signalement dader 1: een blanke man van 18 tot 25 jaar oud. Hij is 1.90 tot 1.95 meter lang en heeft een slank postuur. Hij heeft kort, donkerblond haar. Volgens een getuige heeft hij opvallende jukbeenderen. Hij droeg een driekwart gewatteerde beige jas en een lichtblauwe spijkerbroek.

Signalement dader 2: een blanke man van 30 tot 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een breed postuur. Hij heeft zeer kort donker haar. Hij droeg een donkere jas en een blauwe spijkerbroek.

Getuigen gezocht
De politie wil graag spreken met getuigen die meer over de gevluchte inbrekers kunnen vertellen. Hebt u gezien waarheen ze zijn gevlucht? Hebt u gezien of en welk vervoermiddel de inbrekers hebben gebruikt? Herkent u de verdachten aan de hand van het opgegeven signalement of hebt u andere informatie die kan helpen bij het vinden van de inbrekers? Belt u dan met de politie via 0900-8844.