Datum: 02-06-2023 - 20:39
22
dec
'19

Koopzondag in Kerstwijkerhout met het Charles Dickens Orkest. (foto's+filmpjes)

Ook dit jaar organiseerde het NOV weer een leuk kerstweekend met een vol programma in het centrum van Noordwijkerhout. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december werd het centrum gevuld met gezelligheid, muziek en kerstsfeer. Op vrijdag en zaterdag stonden er tien leuke kerstkraampjes met kerstartikelen van ondernemers. Vrijdag 20 december was om 13.00 uur het startsein van Kerstwijkerhout en om 19.00 uur begon de Lichtjesavond (klik hier voor de foto's) met...

een kerstwandeling van Carolinde van der Linden bij de Witte kerk. Om 19.05 uur gaven de wethouders Roberto Ter Hark, Sjaak van den Berg en Henri De Jong, het startsein van een nieuwe lichtprojectie op de Witte kerk gemaakt door Mariëlle Rol, met op de achtergrond livemuziek van de band Bubblegumm bij het Wapen van Noordwijkerhout. 

De drie wethouders van de gemeente Noordwijk deelden op Lichtjesavond overheerlijke erwtensoep uit op het terras bij Erik (To Meat - Bij de Buren). Door het hele dorp was er heerlijke glühwein en warme chocolademelk op diverse plekken te verkrijgen (VVV, Vink Multimedia, Santé).

De scouting was er zoals elk jaar weer bij met lekkere marshmallows op het vuur in de korven. In de Witte kerk verzorgde de Harpe Davids ook dit jaar weer een sfeervol kerstconcert. Op zaterdag kon men net als op vrijdagavond opnieuw langs de kerstkraampjes en was er een kerstman op bezoek en kon men genieten van livemuziek van de band Bubblegumm op het terras van Brasserie Op Dorp, klik hier voor het filmpje.

Charles Dickens Orkest tot 16.00 uur.
Op zondag speelt van 12.00-16.00 uur het Charles Dickens Orkest van St. Jeanne D’arc. (zie foto's in de fotogalerij) Kom gezellig sfeerproeven met chocomel en glühwein bij Van den Berg Bloemensfeer en Meer op De Steeg in het centrum Noordwijkerhout tijdens het Kerstwijkerhout. De organisatie ligt in handen van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV). 

Vier winkels, Stoffig Stel, Hengelsport en Dierenspeciaalzaak W. van der Niet, Nederlands Patisseriehuis en KiwiKids op de kop van de Dorpsstraat, hebben leuke acties en activiteiten voor het komende kerstweekend, klik hier.

In Café van der Geest in de Zeestraat vindt er op 21 december een kerstgala plaats (klik hier), maar er is ook een kerstgala bij Dansschool Megaplaza Starlight op Gravendam (klik hier)Feestcafé Madero organiseert in de Zeestraat verschillende kerstfeesten (klik hier).

Foto's BON. Laatste foto Wim van den Berg.
Klik hier voor filmpje Charles Dickens Orkest.