Datum: 02-06-2023 - 20:15
17
dec
'19

Eerste exemplaar 24e editie Magazine Leef! uitgereikt aan Joke van der Zanden. (foto's)

Dinsdag 17 december reikte Thomas Steenvoorden van Buro Binnen, tijdens de eindejaarsborrel in Café van der Geest, het eerste exemplaar van de 24e editie van Magazine Leef! uit aan mevrouw Joke van der Zanden die ook op de cover staat van het magazine. Het Magazine Leef! wordt sinds de 23e editie in een oplage van maar liefst 18.500 exemplaren, in de gehele gemeente Noordwijk verspreid. Een editie met dit keer de titel 'Aandacht' en speciaal voor dementie...

In deze editie staan vele interviews met o.a. Joke van der Zanden met haar persoonlijke verhaal 'Alle aandacht voor de ziekte van mijn man', het Vrijwilligersfeest 2019 van de gemeente Noordwijk en daarbij een interview met één van de winnaars Hans Hoogeveen van Resto VanHarte, de wondertelefoons van Aad van der Linden en Henk Bakker, vijf carnavalsprinsenparen aan het woord en nog veel meer bijzondere verhalen. 

Maar ook hebben de nieuwswebsites van 'Blik Op' aandacht gekregen in het blad Leef!. Een interview met Wendy Weijers van Blik Op Noordwijk en Gidie Vogels van Blik Op Noordwijkerhout, over hun samenwerking en de 'Blik Op' het lokale nieuws van onze gemeente.

Magazine Leef!
Magazine Leef! is in januari 2014 gestart als het communicatie middel van de Stichting Welzijn Senioren Noordwijk. In 2017 werd de WSN de Algemene Stichting Welzijn Noordwijk en is het magazine zelfstandig verder gegaan onder uitgever Buro Binnen. In het vijfjarig bestaan zijn er nu 24 edities gemaakt en krijgt elke inwoner van de gemeente Noordwijk het magazine vier keer per jaar gratis in de brievenbus.

De gratis verspreiding wordt financieel mogelijk gemaakt door de sociaal betrokken participanten: Woonzorgcentrum Groot Hoogwaak, Marente, Zorg en Wonen, Gemeente Noordwijk, Noordwijkse Woning Stichting, Stichting Welzijn Noordwijk, Bibliotheek Bollenstreek, 's Heeren Loo Zorggroep, Grand Hotel Huis ter Duin en incidentele adverteerders.

Stichting Welzijn Noordwijk en de gemeente Noordwijk zetten Magazine Leef! in om hun boodschap met alle Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers te communiceren, met als doel het welzijn, geluk, van een ieder in stand te houden of te bevorderen. Één magazine voor de hele gemeente kan bijdragen aan het versterken van elkaars ideeën en initiatieven om het welzijn van de burger te versterken.

Foto's BON.