Datum: 02-10-2023 - 07:53
16
dec
'19

Samenwerking Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst.

Bibliotheek Bollenstreek en Teylingen College Leeuwenhorst pakken samen de informatie- en leesbehoefte in het voortgezet onderwijs aan. Woensdag 11 december hebben directeur Hans Portengen van Bibliotheek Bollenstreek en directeur Cees Slats van Teylingen College Leeuwenhorst een overeenkomst getekend hiervoor. De ruim 1350 leerlingen krijgen door middel van een lidmaatschap bij de bibliotheek toegang tot ruim 100.000 boeken...

gratis databanken en alle andere voordelen van een bibliotheeklidmaatschap. Doel is de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de jeugd te versterken door de leerlingen een uitgebreide, gevarieerde fysieke en digitale collectie te bieden.

Verhalen lezen en betrouwbare informatie vinden is voor jongeren een voorwaarde voor succes op school, maar ook in hun latere leven en loopbaan. De samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en bibliotheken is van groot belang om de jongeren een extra impuls te geven. Het Teylingen College Leeuwenhorst biedt haar leerlingen via de lidmaatschappen toegang tot meer databanken, boeken, kranten en tijdschriften in gedrukte en digitale vorm.

“We willen relevant zijn voor iedereen, dus ook de jongeren in onze regio.” vertelt Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek. “De activiteiten voor het voortgezet onderwijs worden te vaak gedragen door één enthousiaste docent en bibliotheekmedewerker. Deze samenwerking is een duurzame aanpak. De jongeren hebben de hele schoolperiode extra ondersteuning voor hun lees- en informatiebehoefte op school en in hun vrije tijd.”