Datum: 02-06-2023 - 19:56
14
dec
'19

Zwemvereniging Noordwijkerhout ontvangt gulle cheque Schipholfonds voor aanschaf trainingsmaterialen.

Dat vrijdag de 13e niet voor iedereen een pechdag is, bleek afgelopen vrijdag maar weer eens. Op die middag deelde het Schipholfonds cheques uit aan initiatieven die sportief bewegen bevorderen. Zwemvereniging Noordwijkerhout had een verzoek ingediend om de trainingsmaterialen te vervangen en uit te breiden. Het Schipholfonds wil graag sportief bewegen in de omgeving van de luchthaven stimuleren. Hiermee leveren ze een bijdrage...

aan gezondheid en vitaliteit, aan integratie en verbroedering. Z.V. Noordwijkerhout ziet steeds vaker jonge kinderen met gediagnosticeerde ADHD/ ADD/ ODD/ PDD-NOS of een vorm van autisme bij hun vereniging komen. Ook is het aanbod van sporten of vrijetijdsbesteding erg groot waardoor er veel wisseling is in het jeugdledenbestand. Dit vraagt om een andere aanpak van de trainers tijdens de trainingen.

Dankzij een interactieve workshop, die afgelopen oktober werd gegeven door Sportbedrijf Noordwijk, kregen een aantal trainers van de instructeurs tips, trucs en beeldende voorbeelden. Deze voorbeelden sluiten niet alleen aan bij kinderen met autisme, maar zijn breed inzetbaar binnen de hele vereniging.

Mede dankzij deze workshop kwam het idee om de trainingen anders in te gaan vullen. Door het gebruik van meer verschillende trainingsmaterialen worden de trainingen uitdagender en de jonge zwemmers meer uitgedaagd en gestimuleerd om zichzelf te verbeteren.

Rond 14:00 uur werden vrijdag 13 december verschillende indieners in het hoofdgebouw van Schiphol verwacht en kregen ze met een touringcar een rondleiding over het gehele Schipholterrein. Na deze Schiphol Experience begon het uitreiken van de cheques aan maar liefst 23 (!) initiatieven.

Ook het initiatief van Zwemvereniging Noordwijkerhout werd beloond met een bijdrage van € 2750,25 uit het Schipholfonds en daarmee kunnen de nodige trainingsmaterialen nu worden aangeschaft. Om 17:00 uur werd er geproost met elkaar en werd de middag afgesloten.

Voor meer informatie over de ZVN kunt u kijken op de website van de Zwemvereniging Noordwijkerhout

Foto's Schipholfonds.