Datum: 09-02-2023 - 14:01
10
dec
'19

Mis het niet: OverHOOP, een klassiek kerstverhaal in een modern jasje.

Op 13, 14 en 20 December presenteert muziekvereniging St Jeanne d’Arc in samenwerking met koor Elan, toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP uit. OverHOOP is gebaseerd op het klassieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De organisatie van het evenement...

is in handen van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Het project is een samenwerking van artistieke verenigingen uit de drie dorpskernen die sinds 1 januari van dit jaar samengaan onder de gezamenlijke vlag van gemeente Noordwijk. Zo wordt het geheel muzikaal ondersteund door muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout en Popkoor Bloem uit De Zilk.

Het toneel wordt uitgevoerd door de acteurs van de Noordwijkse Toneelvereniging Louis Bouwmeester. Lene Groothuis en Maurits Draijer treden op als solisten (zang). Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Peter Habraken van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc.

Het verhaal OverHOOP gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending.

In een prachtig samenspel tussen koor, orkest, toneel en solisten krijgt het publiek een verrassende voorstelling voorgeschoteld waarin humor en ontroering elkaar afwisselen. De opzet is in de vorm van een passiespel waarbij bekende popnummers in de verhaallijn worden opgenomen en waar ook ruimte is voor het publiek om mee te zingen.

Onder de vlag van ‘cultuur verbindt’ zal in elk van de drie dorpskernen van de fusiegemeente Noordwijk een optreden plaatsvinden. Op 13 december is de première gepland in de Maria ter Zeekerk in Noordwijk. Op 14 december wordt de Schelft in Noordwijkerhout tot concertzaal omgedoopt en het laatste optreden zal op 20 december plaatsvinden in De Duinpan in De Zilk. Voor alle concerten zijn online kaarten beschikbaar via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop.

Voor het optreden in De Schelft zijn tevens kaarten beschikbaar bij de VVV in Noordwijkerhout. Kaarten voor het optreden in De Zilk zijn verkrijgbaar bij De Duinpan en bij Bakkerij Pompe. Donateurs van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft. Deze kunt u ophalen op vertoon van uw donateurskaart bij de VVV Noordwijkerhout. Donateurs kunnen ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's PR.