Datum: 26-03-2023 - 13:17
09
dec
'19

Honk Jeugdwerk De Zilk krijgt een nieuwe en duurzame buitenkant.

Jeugdwerk de Zilk organiseert wekelijks activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Met de inzet van vele vrijwilligers zijn er altijd weer leuke opkomsten voor meisjes en jongens. Ruim 10 jaar geleden heeft het jeugdwerk haar intrek genomen in het houten chalet aan de Sportlaan in De Zilk. Een fantastisch onderkomen wat volledig ingericht is voor de activiteiten van het jeugdwerk. Het houten chalet heeft heel wat te verduren aan wind, regen en zon...

Na een aantal verfbeurten in de afgelopen jaren werd het steeds duidelijker dat er een verdere verduurzaming noodzakelijk is. Na het nodige tekenwerk is uiteindelijk de vergunning verkregen om het gebouw te kunnen “inpakken” in een metaal beplating met houtnerfstructuur.

De afgelopen twee jaar is er door de vrijwilligers hard gewerkt om geld in te zamelen middels diverse evenementen. Daarnaast hebben we mooie bedragen ontvangen en toegezegd gekregen van de J.C. Ruigrok Stichting en het Oranje Fonds. Afgelopen zomer hebben we een éénmalige subsidie van de gemeente Noordwijk ontvangen, waardoor we kunnen beginnen met de uitvoering.

Ook wethouder van den Berg was bij de ondertekening van de overeenkomst tussen aannemer H&B bouw en Stichting Jeugdwerk De Zilk aanwezig, de gemeente ondersteund waar mogelijk gezonde verenigingen en stichtingen in passende accommodatie.

Het Jeugdwerk bedankt fondsen, de gemeente Noordwijk en alle personen voor hun bijdrage in deze verduurzaming, wij zien uit naar de uitvoering van dit project in het komende voorjaar. Meer informatie op www.jeugdwerkdezilk.nl.

Op de foto van links naar rechts: Harry Bakker (Aannemer H&B Bouw BV), Mart Geerlings (Penningmeester Stichting Jeugdwerk De Zilk), Sjaak van den Berg (Wethouder gemeente Noordwijk).