Datum: 01-06-2023 - 18:13
07
dec
'19

Blue Monday-loop in Noordwijk door samenwerking GGZ en NSL.

Op 20 januari 2020 is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Ook dit jaar organiseert SocialRunteam GGz Rivierduinen, samen met atletiekvereniging NSL, een loop om aandacht vragen voor depressie. Daarnaast willen we geld ophalen ter ondersteuning van activiteiten voor mensen die ermee te maken hebben en om psychische problemen te voorkomen. We gaan hardlopen omdat we het heel graag doen, en omdat...

bewezen is dat bewegen, dus ook hardlopen, depressieve klachten kan verminderen. Er bestaat zelfs een speciale ‘running therapy’. Het buiten zijn, in de natuur, en het contact met andere hardlopers kan helpen om je hoofd leeg te maken en je goed te voelen. Dat is goed voor iedereen, ook als je niet depressief bent!

We hebben een leuke route uitgezet in de duinen in de directe omgeving van Noordwijkerhout, de thuisbasis van Noordwijkerhoutse Strandlopers. Je kunt deze route (7,6 km) wandelend of hardlopend afleggen. 

Omdat vorig jaar bleek dat maandag voor veel mensen een lastige dag is om mee te kunnen doen, hebben wij er nu voor gekozen er een Blue Sundayrun van te maken, op 26 januari. Je bent op die dag vanaf 13:30 uur welkom bij Cooling Duin, het clubhuis van de NSL. De loop begint om 14:00 uur.

Deelname is gratis, wij waarderen het erg als je de actie steunt door een bedrag over te maken op onze teampagina. Je kunt ons doel ook steunen door alleen een bedrag over te maken, maar we hopen natuurlijk dat je met ons mee komt lopen!

In het kort:
• Datum: zondag 26 januari 2020, 14:00 uur, inloop vanaf 13:30 uur.
• Locatie: start en finish nabij Cooling Duin, op de parkeerplaats Duindamseslag, Noordwijk.
• Wandelaar of hardloper: je bent van harte welkom!
• De route kan worden ingekort.
• Het is geen wedstrijd, geniet van de omgeving!
• Er is parkeerruimte beschikbaar, er stopt helaas geen openbaar vervoer in de buurt van het startpunt.
• Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers en Staatsbosbeheer.

We willen ons graag goed voorbereiden op je komst. Zou je je daarom willen melden via het evenement op onze facebookpagina: Blue Monday Run GGZ Rivierduinen. Je kunt ons ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..