Datum: 02-10-2023 - 07:02
04
dec
'19

Met Leonard Cohen naar het licht in de Victorkerk.

Op vrijdag 13 december gaat Frank Kazenbroot om 19.30 uur in de Victorkerk te Noordwijkerhout op zoek naar de religieuze mystiek van de dichter en zanger Leonard Cohen. Tijdens deze avond kan je luisteren naar zijn mooiste muziek en verken je de diepere betekenis van zijn poëzie. In zijn teksten verbindt hij eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema's als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden tot leven komen. Het verlangen van Cohen...

naar liefde van mensen en van God staat daarin centraal. Omdat we op weg zijn naar Kerstmis, zal tijdens de avond het thema 'Licht in de duisternis' een belangrijke plek innemen. De spreker Frank Kazenbroot werd al op z’n 15e door de muziek van Leonard Cohen gegrepen.

Later is hij theologie gaan studeren, was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel is hij geestelijk verzorger in Rotterdam. In 2018 verscheen zijn boek: "Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen". Het is een meditatieve bijeenkomst, waarin iedereen kan worden geraakt door de muziek en poëzie van Leonard Cohen. Inschrijven: www.palliam.nl.