Datum: 09-02-2023 - 14:39
28
nov
'19

OverHOOP: Mogen wij u voorstellen? Lene Groothuis en Maurits Draijer.

Op 13, 14 en 20 december voeren muziekvereniging St Jeanne d’Arc, koor Elan, toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP uit. Het verhaal is gebaseerd op het klassieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken....

De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Kaarten zijn voor €10,- in de verkoop en te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop. Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor dient u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op is situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan de solisten Lene Groothuis en Maurits Draijer. Lene Groothuis is geboren en getogen in Noordwijkerhout. Haar muzikale zangtalent viel al snel op tijdens haar middelbare schoolstudie op het Leeuwenhorst. Ze deed daar eindexamen in het vak muziek en heeft via de open podia haar eerste podiumervaring opgedaan.

Ook heeft ze veel geleerd van Kleijnkoor, waar ze zowel in koorstukken heeft gezongen als ook solo’s heeft uitgevoerd. Het was dan ook geen verrassing dat Lene na het behalen van haar middelbare schooldiploma door ging stromen in de muziek. Momenteel is zij tweedejaars studente aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij de opleiding tot muziekdocent volgt. Zij heeft daarbij uiteraard zang gekozen als hoofdvak.

Ook Maurits Draijer volgde de studie tot muziekdocent met hoofdvak zang. Tijdens zijn studie behaalde hij ook nog een minor in de Jazz zang. U kunt tijdens de uitvoeringen van OverHOOP horen dat dat goed van pas komt. Na zijn studie was Maurits solist in diverse opera’s, oratoriums en muziektheatervoorstellingen. Al tijdens zijn studie bleek dat Maurits last had van een asymmetrische stemsluiting, waardoor zijn solocarrière eindige in 2011.

De verbazing van de specialisten bleek groot toen Maurits toch in staat bleek te zijn om het probleem op te lossen. Sindsdien heeft Maurits er een carrière bijgekregen. Samen met KNO-artsen en logopedisten werkt hij aan het herstel van mensen met zang- en stemproblemen. Zijn opgedane kennis van lichaamsreflexen, spiergedrag en stemfuncties zet hij in om een eigen lesmethode te ontwikkelen waarmee hij momenteel professionele zangers en sprekers begeleidt. Ook is hij met enige regelmaat verbonden aan professionele koren en opleidingen als coach en docent.

Momenteel werken koor, orkest, toneelvereniging en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop.

Inmiddels zijn de kaarten voor de voorstellingen in de verkoop. Er zijn drie uitvoeringen, op 13 december in de Maria ter Zee kerk in Noordwijk, op 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout en op 20 december in De Duinpan in De Zilk. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.

Foto PR.