Datum: 02-10-2023 - 11:21
22
nov
'19

Cliënten Raamwerk nemen ‘Wonderfoon’ in gebruik. (foto's)

De cliënten van Raamwerk in Noordwijkerhout kunnen sinds kort gebruik maken van een drietal wonderfoons. De naam ‘Wonderfoon’ is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden. Een wonderfoon is een ouderwetse telefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox. Als je de hoorn van haak neemt hoor je de kiestoon en als je daarna een nummer kiest tussen de 0- 9 hoor je vervolgens een muziekje. "Bij het gebruik van de wonderfoon zie je de mimieken...

op de gezichten van onze cliënten direct veranderen en menig ledemaat begint spontaan te bewegen. Een ander zingt gelijk mee. Wat een ouderwetse telefoon allemaal teweeg kan brengen!"

In de telefoon zitten 10 muziekjes uit het verleden, van Wim Zonneveld als Nikkelen Nelis tot Tom Manders als Dorus. Die muziek, samen met een apparaat dat ook uit hun verleden komt, blijkt een mooi middel om deze ouderen te activeren, rust te geven en ook soms te emotioneren. Een wonderbaarlijke telefoon zogezegd.

De drie Wonderfoons zijn gesponsord door lokale bedrijven uit Noordwijkerhout: Vink Multimedia, Van Delft Groenten en Fruit, Bader Verf & Wonen. Wij danken deze sponsoren en initiatiefnemers Aad van der Linden en Henk Bakker in het bijzonder, zij zijn de bouwers van de Wonderfoon.

Redactie BON: Aad en Henk leverde deze week ook Wondertelefoons af bij Munnekeweij, klik hier.

Heeft u nog een oude telefoon met draaischijf?
De Wonderfoons worden gratis ter beschikking gesteld met een bruikleenovereenkomst, waardoor alles gedocumenteerd kan worden. Elk toestel krijgt een uniek nummer zodat de sponsor, die met een logo op de kiesschijf van de telefoon staan, op de hoogte worden gehouden waar hun gesponsorde toestel geplaatst is. Daar wordt ook een foto bij gedaan, waardoor de gebruiker kan zien wie de man of de vrouw achter de sponsoring is (zie de foto's in de fotogalerij).

Aad en Henk beginnen al aardig door hun voorraad heen te raken en zijn op zoek naar nog meer oude telefoons om aan de steeds grotere vraag te kunnen blijven voldoen. Gelieve dit via de email van Aad te melden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wilt het project van de Wonderfoon sponsoren kunt u Aad ook bellen via 06-13092614.

Foto's Raamwerk Mandy van der Hulst.