Datum: 01-10-2023 - 18:36
21
nov
'19

Informatiepunt Dementie geopend door wethouder Dennis Salman en website 'Dementievriendelijk Noordwijk' gelanceerd. (foto's)

Donderdagmiddag 21 november heeft wethouder Dennis Salman het Informatiepunt Dementie Noordwijkerhout geopend naast het WMO Adviescentrum. Hier kan men vanaf nu terecht voor alle vragen en adviezen over dementie. Dementie is volksziekte nummer 1 en raakt ons allemaal, de wethouder gaf bij de opening dan ook aan "Schroom niet als u informatie, advies of hulp wilt over/bij dementie, de verschillende betrokken organisaties willen u graag helpen"....

Het Informatiepunt Dementie Noordwijkerhout op de Via Antiqua 23 tegenover de apotheek, heeft in de oneven weken op donderdag spreekuur van 15.00 tot 16.00 uur. Het is gratis en het is vrije inloop, er is geen afspraak nodig. Elke donderdag is er ook een telefonisch consult mogelijk van 8.30 tot 17.00 uur via 071-3660000.

Op de foto staan de casemanagers  dementie van de verschillende organisaties: Marente, Buurtzorg, Groot Hoogwaak, Activite (n.a.) en gemeente Noordwijk samen met wethouder Dennis Salman.

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe, ook in de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Als dementievriendelijke gemeente maakt Noordwijk dementie bespreekbaar, ze bieden informatie, trainen inwoners en bedrijven en organiseert de gemeente gepaste zorg. Zo maakt de gemeente begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving.

Website 'Dementievriendelijk Noordwijk' gelanceerd.
Wethouder Dennis Salman hield op maandag 18 november een speech tijdens de lancering van de website Dementievriendelijk Noordwijk in Woonzorgcentrum Jeroen. Dementievriendelijk Noordwijk is gebaseerd op het landelijke programma 'samen dementievriendelijk'.

Een programma om heel Nederland dementievriendelijker te maken en het taboe rondom dementie te doorbreken. Maar liefst één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Dat betekent dat steeds meer inwoners en organisaties in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk dagelijks te maken krijgen met dementie.

Dementie raakt ons dus allemaal. Het team Dementievriendelijk Noordwijk zet zich in om de gemeente Noordwijk dementievriendelijker te maken. Dat kunnen we niet alleen. Doe je mee? Om je op weg te helpen, is alle interessante en relevante (lokale) informatie op het gebied van dementie samengebracht op een bijzondere website.

De website biedt o.a. de mogelijkheid om een gratis training te volgen en staat boordevol tips en inspiratie. Het team Dementievriendelijk Noordwijk (foto Blik Op Noordwijk):  Arjan Kersten (gemeente Noordwijk), Baukje Mulder-Veenema (Ouderenbond), Henny Roos en Sandra de Jonge (Groot Hoogwaak), Jolanda van Honk (Marente) en Marion Loor (Welzijn Noordwijk)

Foto's opening informatiepunt Blik Op Noordwijkerhout en foto lancering website Blik Op Noordwijk.