Datum: 28-09-2023 - 00:45
19
nov
'19

Zonnige aankomst per boot van Sinterklaas in De Zilk. (foto's)

Op zondagmiddag 17 november brachten Sinterklaas en zijn Pieten onder goede weersomstandigheden met een lekker zonnetje een bezoek aan de Zilk. Sinterklaas kwam dit jaar speciaal ook voor De Zilk samen met zijn Pieten per boot aan bij de steiger aan de Zuider Leidsevaart. Ter plaatse stond de kade, mede door het mooie weer, vol met kinderen en hun ouders en opa's en oma's en die vol verwachting uitkeken aan de intocht van Sinterklaas....

Toen de Sint voet aan land zette werd hij welkom geheten door Jeugdwerk-voorzitter Koen Vermeulen, om vervolgens een rondrit per paard en koets te gaan maken door de Zilk en dit natuurlijk weer onder begeleiding van Drumfanfare Altesa. Het eindpunt was bij de Duinpan waar binnen alweer heel veel kinderen zaten te wachten op de Sint en zijn Pieten en daar werden ze welkom geheten door wethouder Roberto Ter Hark van de gemeente Noordwijk. 

In de Duinpan van De Zilk kregen de kinderen de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden en op de foto te gaan, of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Rond de klok van 16:00 uur werden  Sinterklaas en zijn Pieten weer uitgezwaaid, maar wel met de belofte dat de kinderen hun schoen mochten zetten zondagavond.

Foto's met logo BON. Enkele foto's PR.