18
nov
'19

OverHOOP: Mogen wij u voorstellen? Koor Elan.

Op 13, 14 en 20 December voeren Muziekvereniging St Jeanne d’Arc, koor Elan, Toneelgroep Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP uit. Het verhaal is gebaseerd op het klassieke Kerstverhaal 'Vadertje Panov' van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken...

De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Kaarten zijn voor € 10,- in de verkoop en te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop. Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor kunt u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan koor Elan. Koor Elan is opgericht in de zomer van 2008 en staat momenteel onder leiding van dirigent Maurits Draijer. Het koor streeft naar een hoge kwaliteit, maar belangrijker nog is het plezier in het zingen. Onder leiding van Maurits Draijer wordt dan ook enthousiast en vakkundig gewerkt en stemtechniek. De resultaten die daarmee bereikt worden zorgen op hun beurt weer voor meer plezier. Het motto van het koor is daarom niet voor niets ‘plezier in kwaliteit’.

Iedere woensdag repeteert het koor in De Duinpan in De Zilk. Het koor heeft zich gespecialiseerd in het pop- en musicalrepertoire, vandaar dat de match met muziekvereniging St. Jeanne d’Arc voor de uitvoeringen van OverHOOP gemakkelijk gemaakt kon worden. Het verhaal van OverHOOP wordt namelijk afgewisseld met eigentijdse popmuziek waardoor er een theatervoorstelling ontstaat die je het beste kunt vergelijken met het jaarlijkse Passiespel waar verhaal en muziek elkaar aanvullen tot een prachtige voorstelling.

Momenteel werken koor, orkest, toneelgroep en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop.

Inmiddels zijn de kaarten voor de voorstellingen in de verkoop. Er zijn drie uitvoeringen, op 13 december in de Maria ter Zee kerk in Noordwijk, op 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout en op 20 december in De Duinpan in De Zilk. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.

Foto PR.