Datum: 02-10-2023 - 09:19
19
nov
'19

Film 'Cultuur en Vriendschap' van Harmoniekapel Crescendo Noordwijk ook in Noordwijkerhout enthousiast ontvangen. (foto's)

In de St. Jozefkerk zorgden zondagmiddag 17 november de optredens van De Harpe Davids, Shantykoor 't Bollenhart en theatergroep Raponsel voor de juiste opmaat naar de vertoning van de Film over één dorp, vier kernen, zes muziekverenigingen en een nieuwe wethouder. Het eerste optreden voorafgaand aan de film was van De Harpe Davids. Met onder andere...

‘Het kleine café aan de haven’ werd direct de sfeer gemaakt. Voor Shantykoor ‘t Bollenhart werd dit automatisch een gezamenlijk optreden want de heren zongen evenals al het aanwezige publiek uit volle borst mee. Als laatste namen de leden van Theatergroep Raponsel onder leiding van Jos van Varik het publiek mee terug naar de jaren 60 met de liedjes uit hun voorstelling de Bonte Sixties.

Van Varik tekende ook voor het script en de regie van de film van Harmoniekapel Crescendo die is gemaakt in het kader van het ‘Cultuur Verbindt’ jaar van de gemeente Noordwijk. De afdeling Multi Media van ’s -Heerenloo zorgden voor het filmen , geluid en monteren.

Een ambitieuze wethouder, gepeeld door Jan de Vreugd, wil tot een culturele fusie komen van alle muziekverenigingen. De leden van de verenigingen denken daar echter heel anders over. De film is een knipoog naar de gemeentelijk fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk en is een hedendaagse versie van Bert Haanstra’s Fanfare” uit 1958.

Na de film werd geëindigd met een gezamenlijke uitvoering van het muziekstuk Fanfare in Es uit de oorspronkelijke Haanstra film. 

Zondag 24 november is de voorlopig laatste vertoning van de film in de Duinpan in de Zilk. Daar treden voorafgaand Excelsior en de Echo der Duinen uit Noordwijk op en drumfanfare Altesa uit de Zilk.

Kaarten verkrijgbaar via Noordwijk ticket www.noordwijkticket.nl en aan de deur. Entree euro 7,50 inclusief consumptie in de pauze. Zaal open 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. Na de pauze wordt de film vertoond. 

Op de website van Filmfanfarenoordwijk vindt u meer informatie.

Foto's Wendy Weijers-Bijlemeer Blik Op Noordwijk.