Datum: 03-06-2023 - 03:38
18
nov
'19

Prins Nounours en Prinses Curiosa 5 X 11 jubileumpaar bij de Keiebijters. (update foto's)

In het bomvolle, maar bovenal gezellige Café van der Geest heeft de jubilerende carnavalsvereniging als laatste in onze carnavalsgekke gemeente zondagmiddag haar nieuwe Prins en Prinses bekend gemaakt! Prins Nounours en Prinses Curiosa zullen als 55e Prinsenpaar de Keiebijters voorgaan in het carnaval 2020. Hiermee is het Kokkerhoutse kwartet compleet! In het bijzijn van vele bewoners en deelnemers van...

Raamwerk/Hafakker en Rivierduinen werd eerst afscheid genomen van Prins Victorius en Prinses Fuchsia, die terug kunnen kijken op een prachtig jaar! Ook presenteerden de mini- en maxi dansgarde hun nieuwste gardedansen.

Daarna was het tijd voor het bekendmaken van de prijswinnaars van de actie op de Keiebijters Facebook-pagina. In de afgelopen weken kon men vragen beantwoorden over de geschiedenis en zijn de foto’s van alle 54 eerdere Prinsenparen gepubliceerd.

Naast een prijzenpakket mochten de winnaars stukje bij beetje een grote foto onthullen van de nieuwe Prinses. Tot ieders verbazing was het Keietoeter Sonja Verlinde. Eenmaal op het podium werd aan Sonja de eer gelaten om zelf een Prins uit de zaal te kiezen.

Nog meer verbazing bij haar keuze voor raadslid én “marktmeester kofferbak” Ed Vliet-Vlieland. Voor Ed ging daarbij de lang gekoesterde wens “Hoogste man in het Keiebijtersrijk” in vervulling! Zij zullen tot Aswoensdag als Prins Nounours, de Franse naam voor knuffelbeer, en Prinses Curiosa door het carnavalsleven gaan.

Na de felicitaties van de andere carnavalsverenigingen uit onze gemeente en de vele bezoekers konden zij hun eerste polonaise lopen onder leiding van de Keietoeters in Café van der Geest.

De Keiebijters zetten hun jubileumjaar 5 X 11 in met een aantal vernieuwingen. Zo zal het carnaval in 2020 voor het eerst gevierd worden op de nieuwe feestlocatie aan de Ambachtsweg en wordt er na 54 jaar afscheid genomen van “de BAVO”.

Daarnaast is er de nieuwe website www.dekeiebijters.nl gelanceerd. (Facebook-pagina Keiebijters)  Al met al belooft het een bijzonder carnavalsseizoen te worden voor deze 55 jaar jonge vereniging.

Foto's Marc van der Molen.