Datum: 03-06-2023 - 03:28
17
nov
'19

VVSB verliest van GOES na turbulente week. (uitslagen + stand)

Na een turbulente week met het vertrek van hoofdtrainer Eric Meijers heeft VVSB ook een deukje in de competitie opgelopen. VVSB was weliswaar veelal aan de bal, maar het was GOES dat er gevaarlijke uitbraken voor gevaar zorgde. Steve Schalkwijk zorgde voor rust al voor de 0-1, waarna Daniel Wissel met een schitterend schot van afstand voor de beslissende 0-2 zorgde. Interim-trainer Patrick van der Fits kon weer gebruik maken...

van topschutter Felitciano Zschusschen, hij verving Loyd van der Wilden die met een blessure aan de kant bleef. Van quitte af aan was het spelbeeld duidelijk, VVSB had de bal en GOES trok zich terug in de verdedigende stellingen. En dit bleek uiterst succesvol. De Noordwijkerhouters konden maar moeizaam de openstaande deur in de dubbeldekker dat GOES heette, vinden.

De eerste de beste grote kans van de wedstrijd was direct raak. Steve Schalkwijk, eerder al goed voor 7 van de 9 doelpunten van GOES, ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van VVSB en zette zo de 0-1 op het scorebord. VVSB bleef moeite houden met de stugge laatste linie van de Zeeuwen. Enkel wat schoten van buiten het strafschopgebied en standaardsituaties leverde wat gevaar op, maar doelman Brian Meulmeester had een makkelijke avond op De Boekhorst.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Ook met aanvallende wissels trachtte Van der Fits de boel te forceren, maar ook dit werkte nauwelijks. In een van de spaarzame uitbraken van GOES was het na een uur voetbal wel 0-2. Daniel Wissel schoot van ruim 30 meter de bal over doelman Ruben Valk heen.

In de slotfase dacht Peter Verhoeve de aansluitingstreffer nog te maken, maar de verdediger van VVSB gaf het beslissende tikje in buitenspelpositie. Al met al werd het een teleurstellende avond op De Boekhorst.

VVSB – GOES 0-2: 27. Schalkwijk 0-1, 61. Wissel 0-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen (56. Lulinho Martins), Jelmer Vijlbrief; Ties Evers (73. Wout Heemskerk), Tim de Rijk, Frans van Niel; Yannick Bouw (73. Mo el Osrouti), Felitciano Zschusschen.

Tekst: Stefan van den Burg.