Datum: 03-06-2023 - 02:24
16
nov
'19

Uitbundig onthaal Sinterklaas in Noordwijkerhout. (foto's)

Sinterklaas is ook dit jaar weer met een echte stoomboot vol met Zwarte Pieten, in de haven van Noordwijkerhout achter de Schelft aangemeerd. Havenmeester Gerrit en mijnheer Floor ontvingen de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart stonden te wachten op de aankomst van de Goedheiligman. De Sint kreeg van de kinderen uit Noordwijkerhout een warm onthaal op deze ietwat koude maar droge dag in november...

Na een uitbundig ontvangst op de kade vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc, in een oude strandbus naar het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Daar werden Sinterklaas en zijn Pieten voor de eerste maar tevens ook voor de laatste keer hartelijk onthaald door waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloetbeld. Ze werden toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Vervolgens begon Sinterklaas aan de intocht door een heel druk centrum van ons dorp en gingen Sint en Piet heel geduldig met alle kinderen op de foto. Om de verjaardag van de Sint alvast een beetje te vieren waren er dansoptredens van vier majorettes van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc en verschillende groepen van Streetdance van Nispen en zong het kinderkoor van de St. Victorkerk een lied voor Sinterklaas.

De intocht van Sinterklaas werd georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

Foto's BON.