Datum: 01-10-2023 - 16:35
13
nov
'19

Veel kinderen bij St. Maartenviering in de Victorkerk en lampionnenoptocht. (foto's)

Maandagavond 11 november was de Sint Victorkerk wederom het decor van een leuke kinderviering m.m.v. Diaken Prins en het kinderkoor Sint Victor. Ondanks dat het de gehele dag regende en hard waaide waren er vele kinderen met hun ouders of grootouders naar onze kerk gekomen. Zij luisterde naar de leuke liedjes van het kinderkoor en het verhaal van St Martinus. Ook was er nog de verkiezing van de hulp Sint Maartens. Er waren drie bijzondere boekjes...

in de viering uitgedeeld. Degene met het boekje met daarin een rode stip, die mocht hulp Sint Maarten zijn. Een mooi plaats naast de Diaken en daarna voorop in de lampionnenoptocht.

Na een klein half uur was de viering afgelopen en kwam de diaken gekleed als een Romeinse ridder “St. Maarten” terug in de kerk. Hij ging samen met zijn drie hulpjes voor in de lampionnen optocht. Bij het naar buiten lopen is het droog, toch een mooi moment om de straat op te gaan.

Aan de deuren in de Duindoornstraat, Esdoorn en Sporkenhout werd veel aangebeld, vele liedjes gezongen en uiteraard kregen zij vaak lekkere snoepjes mee. Volgend jaar doen wij dit weer op 11 november om 18.30 in de St. Victorkerk.

Foto's Gezinsmisgroep St. Victor.