Datum: 09-07-2020 - 03:26
20
okt
'12

32 Zilker huizen een eeuw oud.

Het genootschap Oud De Zilck organiseert op 3 en 4 november a.s. een expositie over alle huizen in De Zilk die al een eeuw of langer bestaan. Uit een inventarisatie bleek het om 32 huizen te gaan. Huizen in alle soorten en maten. Kleine arbeidershuisjes, boerderijen, villa’s van...

bloembollenkwekers en een onderwijzerswoning. Eigenaren en bewoners werden bezocht en zoveel als mogelijk ook naar oud-bewoners gespeurd. De medewerking van deze mensen was zodanig dat het onderwerp echt is gaan leven. Niet alles is boven water gekomen. De wisselingen van bewoners/huurders van in het bijzonder de kleine arbeiderswoningen zijn soms zo veelvuldig geweest dat dat niet meer te achterhalen viel. Tevens is er een boek gemaakt, waarin alle 32 huizen zijn beschreven. Het eerste exemplaar zal op zaterdag voor de opening van de expositie worden uitgereikt.

Het resultaat  is te zien op de komende expositie. De expositie wordt gehouden In De Duinpan aan de Sportlaan in De Zilk. De openingstijden zijn: van 13.00 uur tot 17.00 uur zowel op zaterdag 3 november als op zondag 4 november.
Woning Zilkerbinnenweg 33 De Zilk