Datum: 03-06-2023 - 02:26
10
nov
'19

En wéér....hebben de senioren van de Victor een grandioze feestmiddag.

Voor de 18e keer op rij kregen de senioren van de Victorkerk-gemeenschap, de uitnodiging in de brievenbus, om zaterdag 9 november naar het Victorhuis te komen, voor de jaarlijkse gezellige middag. De feestcommissie had weer alles in gereedheid gebracht om hun gasten in een fraaie en fijne ambiance te kunnen ontvangen en waar koffie of thee, met daarbij een overheerlijk gebakje, iedereen goed deed doen zitten en genieten. Dit jaar was ‘Cabaret’ gekozen...

als thema voor het feest. Met een heus toneel met cabaret aankleding werd de juiste toon gezet. En die uitstekende toon werd de gehele middag goed op hoogte gehouden. Uit veler kelen klonk allereerst weer het lied ter verwelkoming van iedereen, welkom en voel je vooral thuis in dit Victorhuis om er samen een heerlijke middag van te maken. Deze middag was ook een vuurdoop en wel voor de nieuwe pastoor van de St. Maartenparochie waaronder de Victorkern behoort: Pastoor Martien Straathof, voor de Victor de eerst aanspreekbare binnen het pastoraal team. 

Een warm en speciaal welkom viel hem ten deel en was het ijs direct gebroken! De show van cabaret kon dan ook beginnen en werden de aanwezigen vervolgens in de wereld gebracht van het uitdagende en zwoele ‘Big Spender’ van Shirley Bassey; ‘spend a little time with’ me. Een frivool maar uiterst discreet begin. En het tweede kopje koffie met chocolade bracht iedereen weer gewoon terug aan tafel. Bij cabaret kan en mag Toon Hermans niet ontbreken. Een gebrachte sketchtekst van hem, ‘het lieve land waar ik ben geboren’, was mooi en vooral ook hilarisch, Toon als baby in zijn wiegje met allemaal gebruikt goed, vond ie niet leuk!

Toen was het tijd voor een cabaret-quiz. De pastoor en vervolgens nog 5 mannen durfden deze uitdaging wel aan te gaan en zaten zij, met ieder een anders klinkende bel, op het podium en gingen fanatiek deze muzikale strijd aan. En wie won!?  Pastoor Straathof was de gelukkige winnaar en kreeg de mooie rode boa omgehangen. Intussen werden alle kelen uiteraard gesmeerd met een drankje en werden daarbij meerdere heerlijke hapjes uitgedeeld. 

Het programma was gevuld, dus door met Zwiet Zwiet Honniebie van Tineke Schouten, roze en zoetsappig, verliefd van top tot teen. Daarna waren ‘leerlingen van de Victor balletschool’ aanwezig en brachten zij al dansend op speciale wijze ‘t Zwanenmeer in beeld. En nog was het programma niet afgewerkt, maar werd er een heuse buurtsuper op het toneel gemaakt. Wie kent de sketch van André van Duin niet…van álles heeft hij te koop, of toch niet!?!

De geweldige typetjes maakten het geheel tot een waar feest! De liedjesmedley, ook een jaarlijks terugkerend onderdeel, bestond deze keer uiteraard uit herkenbare nummers uit de wereld van het cabaret en zo passeerden Wim Sonneveld, Leen Jongewaard, Rijk de Gooyer, Adèle Bloemendaal, Drs. P., Martine Bijl, Louis Davids, Ramses Shaffy en ook Toon Hermans de revue. Het ‘Ik heb je lief’ en de ’24 rozen’ van de laatste twee zangers brachten deze medley tot een warm en mooi einde. En omdat een feest in Noordwijkerhout niet kan zonder het eigen volkslied, werd dit tot slot staande en uit volle borst met elkaar op enthousiaste toon gezongen en beleefd.

‘Samen zijn, is samen lachen, samen huilen, leven door dicht bij elkaar te zijn’, het antwoord op de laatste vraag van de cabaretquiz deze middag, waarop de pastoor het juiste antwoord wist te geven en daarmee de winnaar werd. Dat samen zijn werd deze middag op fantastische wijze gevierd en gevoeld in het Victorhuis, waar de senioren van de Victorkerk gemeenschap samen waren om met elkaar een fijne middag te delen en eventuele zorgen of verdriet even naar achter te kunnen zetten en zo samen te genieten van een mooie Victormiddag. 

Fantastisch om dit met en voor elkaar te kunnen doen! Op naar volgend jaar, de dan dus 19e editie van de Seniorenmiddag! Voor nu dank aan alle betrokkenen die samen deze middag tot een succes wisten te maken.

Foto's PR.