Datum: 28-01-2023 - 13:29
09
nov
'19

St. Vrienden van de Witte Kerk reikt flinke cheque uit op 'Dag vd Witte Kerk' en winnaars 'Weg vd Witte Kerk'.(foto's)

Zaterdag 9 november organiseerde Stichting Vrienden van de Witte kerk de jaarlijkse 'Dag van de Witte Kerk'. Dit jaar stond deze in het teken van de fotowedstrijd 'Weg van de Witte Kerk'. De afgelopen maanden hebben heel veel mensen het Witte-Kerkvlaggetje, zoals dat in de volksmond al genoemd werd, meegenomen op vakantie en op de foto gezet. De foto’s kwamen van over de hele wereld! Dat was het uitgangspunt: De Witte Kerk wil de wijde wereld in...

en dat was meer dan gelukt. Je zou bijna jaloers worden op het vlaggetje en al deze foto’s en hun verhalen waren vandaag te zien bij de leuke fototentoonstelling in de, hoe kan het ook anders, Witte Kerk. Alle bezoekers van de fototentoonstelling konden stemmen op hun favoriete foto voor de publieksprijs.

De jury koos de foto van Robin Hielkema als mooiste foto, het leukste verhaal bij de foto was van Ineke Belt, de leukste/grappigste foto was van Jan Passchier met Teut en de publieksprijs ging naar Nico Duyvenvoorde. Een woord van dank ging naar Chantal v/d Slot-van Eeden voor het maken van de smakelijke cup-cakes die vandaag werden verkocht bij een kopje koffie of thee.

Aan het einde van de 'Dag van de Witte Kerk' overhandigde het bestuur van de Stichting Vrienden van de Witte kerk zoals ieder jaar een cheque uit aan de kerkrentmeesters van de Witte Kerk, waarmee de stichting het onderhoud van de kerk financieel ondersteunt.

Dankzij alle activiteiten, concerten en niet te vergeten donateurs en Vrienden lukt het de Stichting ieder jaar weer om een aanzienlijk bedrag te overhandigen zodat ‘onze’ Witte Kerk de komende eeuwen kan trotseren en het waardige middelpunt van het dorp kan blijven.

Dominee Esmeralda Mandemaker-Dieleman nam de cheque namens de Witte Kerk in ontvangst en was bijzonder verheugd over de schenking van maar liefst € 3000,-. Ze bedankte de Vrienden dan ook heel hartelijk voor hun inzet en voor het geld wat door de Vrienden van de Witte Kerk met allerlei acties en evenementen het afgelopen jaar werd ingezameld. 

Voor meer informatie: www.vriendenvandewittekerk.nl.

Foto's BON