Datum: 30-03-2023 - 13:30
08
nov
'19

Mantelzorgers van Noordwijkerhout en De Zilk in het zonnetje gezet op de 'Dag van de Mantelzorg'. (foto's)

Op vrijdagmiddag 8 november werd in Noordwijkerhout de 'Dag van de Mantelzorg' georganiseerd, op deze dag worden mensen die zorgen voor een ander verrast en in het zonnetje gezet. De organisatie van deze druk bezochte middag lag in handen van de gemeente Noordwijk. Een mantelzorger is iemand die vanuit persoonlijke betrokkenheid zorgt voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of andere familielid, vriend of kennis....

De mantelzorgers werden welkom geheten door wethouder Dennis Salman en hij zette als eerste Klaartje Passchier in het zonnetje. Klaartje is al een hele tijd het aanspreekpunt namens de gemeente Noordwijk in Noordwijkerhout. De wethouder gaf aan dat zij altijd met hart en ziel voor de mantelzorgers klaar staat en daarvoor kreeg ze een dik verdiend dank je wel. De wethouder sprak natuurlijk ook zijn waardering uit naar alle mantelzorgers voor hun liefdevolle verzorging van de mensen die dat heel hard nodig hebben.

Vervolgens gaf de wethouder bij de mantelzorgers aan dat het jaarlijkse 'Mantelzorg Compliment' gelijk getrokken gaat worden in de gemeente Noordwijk. De traditionele VVV-bonnen gaan vervallen en daarvoor in de plaats krijgt men een pasje met een geldbedrag erop die men kan besteden bij de plaatselijke middenstand.

Na het ontvangst, de welkomstwoorden en de koffie/thee met wat lekkers, was het toch tijd om lekker aan de slag te gaan. Men kon kiezen uit o.a. twee leuke workshops, een workshop bloemschikken of een creatieve workshop van Stoffig Stel uit de Dorpsstraat. Maar men kon ook even de deur uit om een bedrijfsbezoek te doen bij de kwekerij van Flowerboost op het Westeinde.

Om 16.00 uur verzamelden iedereen zich weer in de grote zaal van Puyckendam voor een gezellige nazit met een hapje en een drankje.

Foto's Wendy Weijers-Bijlemeer.