Datum: 21-03-2023 - 11:38
06
nov
'19

Jeugdtheatergroep TIKKIE speelt indrukwekkende musical ‘De Val’.

Zaterdagavond komt het publiek in forum van het Teylingen College Leeuwenhorst welke zeer stemmig was omgetoverd naar een prachtige theaterzaal voor de voorstelling ‘De Val’. Het zaallicht ging uit en op de klanken van het eerste lied werd het publiek direct gegrepen en in het verhaal getrokken door de prachtige loop-zuivere solo- en koorzang. De sfeer was direct gezet met een in het midden liggende overleden Amy. Vervolgens werd men mee terug genomen naar 5 jaar eerder...

Het blijkt dat Amy droomt van een zangcarrière. Door haar buurjongen Mason (Bas v. Splunter) geholpen komt ze in contact met manager Dave (Aron Homan) die er voor zorgt dat Amy wereldberoemd wordt. Maar na een paar jaar gaat de roem, de commerciële druk en alle verschrikkelijke berichten op de social media haar tol te eisen. Om vol te houden in deze harde artiestenwereld grijpt Amy naar de drank en drugs met desastreuze gevolgen.

De cast van slechts 8 personen (naast de overig genoemden: Annick Nieuwenhuys, Laura Warmerdam, Irene Zwetsloot en Derck Eijken) vertellen dit verhaal in 28 liederen aaneengeschakelde liederen, allen meerstemmig gezongen en aangevuld met prachtige choreografieën van, tevens hoofdrolspeelster, Lynn Duivenvoorden. Een van de vele emotionele hoogtepunten was het nummer van Amy’s lijfwacht (Rintje Hogervorst) die het afglijden van Amy ziet gebeuren maar het niet kan tegenhouden.

De vormgeving was door schrijver, componist en regisseur Peter Geurts zeer simplistisch gehouden door als decor slechts 4 kledingrekken en 8 stoelen te gebruiken. Hierdoor kwam het verhaal en de fantastische zang-, dans- en acteerprestaties van alle castleden des te beter tot z’n recht. Alle decorwisselingen en het omkleden van de cast waren prima in het verhaal verweven en waren juist een aanvulling op de sfeer.

De kwaliteit van de zang, dans èn het acteren is met recht van een zeer hoog niveau te noemen. Zelfs de cast moest op het toneel regelmatig zelf een traantje wegpinken waardoor het hele verhaal zeer realistisch en eerlijk overkwam. De 2 laatste liederen waren door Lynn en Bas zo emotioneel gezongen, ondersteun door de overigen met kippenvel koorzang, dat op vele plekken in de zaal menig gesnik te horen was.

Deze zeer hechte groep, duidelijk te voelen tijdens de voorstelling, is ver boven zichzelf uitgestegen en werd beloond met een daverende staande ovatie. Dit vraagt om een vervolg voor deze groep!

Gezien:
Jeugdtheatergroep Tikkie
Zaterdag 2 november 2019